r
Nosalty Logó

Rókagomba puliszkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Rókagomba puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Rókagomba-paprikás

Puliszka

Összesen 540 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Rókagomba-paprikás

Puliszka

Összesen 1621 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Rókagomba-paprikás

Puliszka

Összesen 70 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    576 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 540 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    1727 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3078 micro
Összesen 1621 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Rókagomba-paprikás

Puliszka

Elkészítés

Rókagomba-paprikás

  1. Az apróra kockázott hagymát a felhevített zsíron üvegesre pároljuk, és hozzádobjuk az 1/3 zöldpaprikát, egyben.
  2. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított gombákat egyben.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, 0,5 dl vízzel felöntjük, és lefedve, kis lángon pároljuk, amíg a gomba megpuhul (30-45 perc). Ha nagyon sok vizet ereszt, akkor 20-25 perc után levesszük a fedőt.
  4. Borsozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel. A paprikát kivesszük, nincs rá szükségünk.
  5. A tejfölből és lisztből habarást készítünk. Kanalazunk hozzá a gomba levéből néhányat, elkeverjük benne, majd ezt a paprikáshoz öntjük, és folyamatos kevergetés mellett még 5-10 percig főzzük.

Puliszka

  1. 1 liter vizet felforralunk 1 kanál kukoricadarával.
  2. A forrásban lévő vízhez lassan hozzáöntjük a többi kukoricadarát. Vigyázunk, hogy ne legyen csomós. Enyhén sózzuk.
  3. Folyamatosan kevergetjük, amíg kása állagú lesz. Ne főzzük túl!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13346
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Szerintem a rókagomba a világ legfinomabb gombája. És ez a paprikás puliszkával az igazi. 

Hozzávalók

Rókagomba-paprikás

Puliszka

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!