r
Nosalty Logó

Rakott zöldség I.l.d.i.k.ó konyhájából

NS
Rakott zöldség I.l.d.i.k.ó konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

578
Kalória
31.2g
Fehérje
60g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
68g
Víz
79g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2308 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 578 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4400.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1556 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    240.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    824 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2308 kcal
  • 17% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük - amennyiben szükséges -, a zöldségkeveréket kiolvasztjuk.
  2. A felvágottat felkockázzuk (én fokhagymásat használtam), a sajtot a nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Egy nagy tálba beleöntjük a kifőtt, leszűrt tésztát, a (kiolvasztott) zöldségmixet, a felkockázott felvágottat. Megszórjuk egy-két csipet ételízesítővel, borssal. Jól összekeverjük, beleöntjük a tejszínt és egy kevés sajtot is beleszórunk. Ezekkel együtt is alaposan összekeverjük.
  4. Az ételt tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk sajttal, majd az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Amikor a sajt már ráolvadt a tetejére, kivesszük és tálaljuk. (Az előkészületi idő azért volt nálam olyan sok, mivel a zöldségmixet ki kellett olvasztanom.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az előző étel hozzávalóiból megmaradt zöldségből úgy döntöttem, hogy rakott zöldséget készítek, mivel munkatársam szokott hozni, én is ki akartam próbálni. A fenti receptet természetesen nem tőle szereztem, ez ismét egy hirtelen ötlet volt tőlem. Remélem, másnak is ízleni fog.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek