r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne 2.

NS
Spenótos lasagne 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

1104
Kalória
31.8g
Fehérje
124.7g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
138.8g
Víz
61.3g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 1104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 4413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spenótos lasagnehoz

A besamelhez

A sütőtál kikenéséhez

Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1239.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13201 micro
Összesen 1104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4956.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    498.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2806 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2097 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2062 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52802 micro
Összesen 4413 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2014 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

A spenótos lasagnehoz

  1. A spenótleveleket forrásban lévő vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük.
  2. A vajból, lisztből és forró tejből besamelt készítünk.
  3. A vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a sajtkrémet, a spenótot, sót, borsot és szerecsendiót, és a besamelből 4-5 kanállal.
  4. Tűzálló tálat kivajazunk, a lebbencstészta harmadát beletesszük, majd a krém harmadát rákenjük. A másik két réteggel is így járunk el. Az utolsó réteg tészta legyen.
  5. A maradék besamellel leöntjük, és 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25

Ma készítettem ezt a lasagnét először, és kíváncsi vagyok arra, hogy a családnak is annyira ízlik-e, mint nekem.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...