Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos padlizsáncurry barnarizzsel

Mákos padlizsáncurry barnarizzsel
Mákos padlizsáncurry barnarizzsel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns, sűrű, lassan, egy órán át főzött curry. A hús egyáltalán nem hiányzik belőle, és számomra a só sem, de mindenki egyéni igények szerint használja, vagy hagyja ki.

hozzávalók / 4 adag

Mákos padlizsán curry

Barnarizs

ajánlat

Vegáknak, ínyenceknek érdemes megkóstolni. Húsmentes napra kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

Mákos padlizsán curry

  1. Az olajat nagy serpenyőben vagy wokban felmelegítjük.
  2. A padlizsánokat megmossuk, végeit levágjuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az olajon fedő alatt pároljuk.
  3. Az őrölt köményt és görögszénát belekeverjük.
  4. A gyömbér héját lekaparjuk, lereszeljük, a padlizsánhoz adjuk.
  5. A fokhagymagerezdeket áttörjük, a wokba vagy serpenyőbe keverjük.
  6. A chilit kimagozzuk, apróra daraboljuk, a padlizsánhoz adjuk.
  7. A vizet és a juhar- vagy agávé szirupot belekeverjük.
  8. A darált mákot is hozzáadjuk, és fedő alatt, 1 órán át, alacsony tűzön, néha kevergetve besűrítjük.

Barnarizs

  1. A rizst átmossuk, és feltesszük főni fedő alatt.
  2. 25-30 perc alatt megfő.
  3. A rizst és curryt 4 tálban elosztjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 692
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vegán curry, zöldséges egytál

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
padlizsán 2 db
olívaolaj 2 ek
őrölt fűszerkömény 3 teáskanál
görögszéna 1 teáskanál
gyömbér 50 g
fokhagyma 3 gerezd
chili 1 db
juharszirup 1 ek
víz 3 dl
tamarind paszta 3 teáskanál
mák 3 ek
barnarizs 15 dkg
víz 8 dl