r
Nosalty Logó

Gombapörkölt gombás nokedlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pezo
Gombapörkölt gombás nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Összesen 792 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Összesen 3170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    165 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 792 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3210.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    687 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    208 micro
  • β-karotin
    3017 micro
  • β-crypt
    660 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1141 micro
Összesen 3170 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Elkészítés

A nokedlihez

  1. A gombát megpucoljuk, folyóvíz alatt szűrőtálban átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az olajon sóval megdinszteljük.
  3. Félrehúzzuk az edényt, és mikor már nem serceg, beletesszük a pirospaprikákat, borsot, paprikát, paradicsomot. Átkeverjük, majd a lecsepegtetett gombát is hozzátéve visszatesszük a tűzhelyre.
  4. Eleinte gyakran kevergetjük, és hozzátesszük a többi fűszert is, a babérlevél és mustár kivételével.
  5. Ha már a gomba levet engedett, kisebb hőfokon hagyjuk főni, néha megkeverjük.
  6. Kb. 20-25 percnyi főzés után beletesszük a babérlevelet és a mustárt. A tejfölt egy ek liszttel csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az elkészült gombához. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés vízzel higíthatjuk.
  7. A nokedli alapanyagait összekeverjük, és bő, sósvízben kifőzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 12910
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Ajánló

A gomba - főleg az erdei - nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz, értékes táplálék.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretünk gombázni, és sokféle gombás ételt készítek. A nokedlibe a gomba egy idegen ötlet. Tavaly nagyon sok sötét trombitagomba volt, és bár nagyon jó ízű, pörköltként inkább a sült vérre emlékeztet, mint gombapörire. Ezért úgy gondoltam, ha már ennyit szedtem, megszárítom, majd valamire jó lesz. Egy alkalommal hallottam, amint a gombaporral készült nokedlit emlegették. Szárított gombából a prézlidaráló segítségével el is készült a gombapor, abból pedig a mennyei ízű étel.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A nokedlihez

A tejfölös gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek