Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes sütőtökös négylapos sütemény

Gluténmentes sütőtökös négylapos sütemény
Gluténmentes sütőtökös négylapos sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Másfél éve gluténmentesen étkezem, ezért nagyon sokat kísérletezem. A sütőtököt nagyon szeretem, ez a recept is így jött létre.

hozzávalók / 4 adag

Tésztakészítés

Krémkészítés

Díszítés

ajánlat

Tokaji édes szamorodnit adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztakészítés

  1. A megadott összevalókat keverjük össze alaposan. Először a tojást, a sütőtök- és sárgarépa-reszeléket, majd a cukrokat, csipet sót, a lisztekben elkevert szódabikarbónát adjuk hozzá, majd a végén a magvakat.
  2. Egy nagyobb méretű tepsit vajazzunk ki, majd a masszát öntsük bele, szépen simítsuk el.
  3. Kb. 180-200 Celsius fokon süssük kb. fél órát. A sütést tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kisült tésztát hűtsük ki, majd vágjuk el négy részre.

Krémkészítés

  1. A mascarponébe tegyünk ízlés szerint porcukrot, majd alaposan keverjük el.
  2. Ha szeretnénk, kevés citromlevet, citromhéjat is tehetünk bele.
  3. A massza legyen hűtve, ezzel kell a lapokat tölteni.

Díszítés

  1. A hasábra vágott sütőtököt tegyük fel kis mennyiségű vízbe cukorral, citromlével.
  2. Kb. 10 percet főzzük, majd egy szűrő segítségével csepegtessük le.
  3. A visszamarat szirupot szűrjük le, majd tegyünk bele zselatint, és főzzük 2 percig, majd lassan hűtsük ki.
  4. A tésztát laponként kenjük meg a mascarpone-krémmel. A legfelső lapra a zselatinból vékony rétegben tegyünk, és szórjuk meg a kandírozott sütőtökkel.
  5. Kockára vágjuk, majd tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 34x38 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 003
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NagyMarcsy13

Mióta szakács: 2016.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Danubius Hotels
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőtökös kocka, krémes reform szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1400
sütőtök 320 g
sárgarépa 150 g
rizsliszt 270 g
tökmagliszt 2 púpozott ek
cukor 180 g
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 púpozott ek
szódabikarbóna 1 ek
tökmag 5 dkg
lenmagpehely 3 dkg
napraforgómag 3 dkg
mazsola 5 dkg
dió 5 dkg
1 csipet
vaj 1 dkg
mascarpone 500 g
porcukor 3 dkg
sütőtök 3 dkg
zselatin 1 ek
citromlé 1 citromból nyert