r
Nosalty Logó

Feketeerdő rakott piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Az összeállításhoz

Összesen 1121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Az összeállításhoz

Összesen 5602 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Az összeállításhoz

Összesen 192 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    382.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5460.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1946 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 5602 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 192 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk két részletben a masszába. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük úgy, hogy amint betoljuk a sütőbe, rögtön levesszük a hőt 150 fokra.
  2. A krémhez megfőzzük a pudingot 3 ek porcukorral és a tejjel, hogy a szokásosnál egy árnyalattal hígabb legyen. Ehhez a 1-2 dl hideg tejben elkeverjük a porokat, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ezzel a módszerrel nem lesz csomós. :)
  3. Míg hűl a puding, megfőzzük a csokiöntetet is ugyanígy, és ezt is félretesszük hűlni. Akkor tesszük bele a rumot, ha már kézmeleg, hogy ne illanjon el az alkohol.
  4. A meggyet lecsöpögtetjük, és minden szemet kettévágunk (nem muszáj, de így szerintem jobb eloszlatni). Egy tálban beáztatjuk a rumos fahéjba, átkeverjük, és a felhasználásig állni hagyjuk.
  5. Addig a piskótát apró kis kockákra (2x2 cm) vágjuk, vagy széttépkedjük.
  6. Ha kihűlt a puding, egy keverőtálban összedolgozzuk a mascarponéval, a többi porcukorral (a mennyiség ízlés szerinti, a megadott szám irányadó), a rummal, és a kemény habbá felvert tejszínt is beleforgatjuk. Ha igényli, hígíthatjuk pici tejjel, de ne legyen folyós! Ha jól dolgoztunk, egy habkrémet kapunk.
  7. Egy nagy tálban (lehetőleg üvegben, mert úgy a legszebb) egymásra rétegezzük a részeket: legalulra krém kerül, rá piskótakockák, erre meggyet szórunk, majd meglocsoljuk csokival. Ezt kétszer-háromszor megismételjük a hozzávalók elfogyásáig. A tetejét krémmel zárjuk, és csokival vagy csokiforgáccsal díszítjük.
  8. 3-5 órára hűtőbe tesszük, és csak tálalás előtt vesszük ki.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 270
  • Össznézettség: 497539
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Gyönyörűen néz ki üvegtálban, ahogy látszódnak a rétegek, szóval vendégek elé is impozáns fogás.:) Az adagot 5 főre írtam, de szerényen jelezném, hogy ezt a mennyiséget KETTEN ettük meg a Barátnémmel. :D:D:D A fehér krém olyannyira jól sikerült és eltalált lett állagában és ízében, hogy bátran ajánlom más pohárkrémekbe, tortákba, egyéb sütikhez! :) A csokiszósz pedig természetesen készíthető olvasztott vajas vagy tejszínes csokoládéból is, de nekem ez vált be, ezért írtam ezt a verziót.

Receptkategóriák

Feketeerdő rakott piskóta
Sütőtök89 66 recept

Imádom a csoki-meggy ízkombinációt, szerintem zseniális.:) Ezért nyilván a feketeerdő tortát is imádom, illetve imádnám, ha ettem volna igazán finomat egynél többször életemben. Még sosem csináltam, de mindig tervben volt, aztán jött az alkalom: a legjobb barátnőm jött hozzánk egész napos lányos őrületre, és a következő kéréssel állt elém előző nap: Csinálj valami kanállal evős, nagytálba-rakottas, nagyon-nagyon sok krémes, tébolyítóan isteni édességet, amit hányásig eszünk együtt! :D Mondtam, jó. És akkor jött az ötlet, hogy én a tortát módosítom rakottasnak, mert úgy sokkal több krémet tehetek bele. Megszületett Ő, és valóban rosszullétig ettük, mert nem bírtuk abbahagyni. :D Azóta kiemelt helyet kapott a szakácskönyvemben. Fogadjátok szeretettel, baromi finom! :D

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nálam nagyon bejött, jaj, na most nyelek nagyokat, azonnal tudnék enni bel?le, köszönöm a receptet.:-O

Sütőtök89

Hát tényleg "besikeredett" ez a süti, ahogy Anyukám mondaná!:) Örülök, hogy tetszik! Na, szaladok én is aludni, hátha akkor nem leszek éhes...:D Kell itt nekem NoSalty-n bolyongani éjszaka...

Éva-Anyóca

Kedves Süt?tök89! Hát ez az, ilyenkor érünk rá ezen szenvedélyünk gyors nyomon követésére.:-O Aztán ha találunk egy csodát, egy finomságot, csak nyelünk és " éhesen" fekszünk le, pedig volt némi vacsora...:-o Még egyszer köszönöm.:-o Én is megyek, most aludni, - mert megint találtam valamit, amit szívesen megennék...:-o Éva-Anyóca

Kisgyurkáné Évi

Már a képr?l tudtam, hogy a Te sütid.... :) Sokkal jobban tetszik, mint a torta variáció!

Sütőtök89

:):):) Én is mindig arra jutok, hogy a rakottasok szimpatikusabbak! Így biztosan bele tudom tuszkolni az összes krémet-meggyet-csokit-mindent, ami az utamba kerül. :D Még sosem bántam meg! ;) Legyen szép napod!

Olaszné Anci

Tetszik az ötlet. Köszönöm, mentettem. Üdv: Anci. Gratulálok, finom lehet !

Sütőtök89

Köszönöm, jó étvágyat majd hozzá! :) :)

Edit

Kedves Süt?tök89 ! Most készítettem el . A nyalakodásból már kiderült , hogy a végeredmény nagyon jó lesz:)) Köszi a receptet Üdv Edit

Sütőtök89

De örülök, szívesen! Igen, én sem bírom ki soha, hogy ne az enyém legyen a lábas vagy az edény falán maradt kincs! :):):)

Törölt felhasználó

Kedves Süt?tök89! Ha sehol nem kapok f?z?s csoki öntetet, akkor mivel tudom helyettesíteni? Köszi a választ! Üdv, csupbi

Sütőtök89

Szia csupbi! Egyszer?en fel nem foghatom, hogy sikerült elmulasztanom ezt a kérdésed, ne haragudj! :( A f?z?s csokiöntetet sok tejszínnel összeolvasztott félkeser? csokival tudod helyettesíteni, de semmiképpen ne expressz, f?zés nélküli porokkal! Az pokoli rossz. :(

scarlett69

Azt hiszem most sütni nincs kedvem, de vszleg piskóta tallérral is m?ködik :)

Törölt felhasználó

Szia, Süt?tök89! Minden, írd és mondd, minden receptedet lementettem a saját receptkönyvembe.... Szerintem ez önmagáért beszél! Köszönöm ?ket, és repesve várom a folytatást! Szia!

Sütőtök89

:) :) :) De jó ilyet olvasni! Köszönöm a bizalmat, és nagyon örülök az eddigi "közös" sikereknek! :) Lesz még!

nyilas1980

Istenien néz ki! El is fogom készíteni ;)

Törölt felhasználó

Szervusztok! A kislányom ezt készítette nekem karácsonyra, cukormentesen. Isteni volt. Ez lesz az "ünnepl?s" sütink. Holnap megyünk hozzájuk vendégségbe, megint ilyet süt nekem. Köszi, köszi

ildi.11

SZIA! Nagyon nagyon finom! köszönjük a receptet!

Pappné B. Évi

Köszönöm a receptet! Rakottként és tortaként is sikere volt!

Jé75

szép is, meg biztosan finom is, ezért kipróbálós különösen tetszik az a rész, hogy ketten ettétek meg :)))

Törölt felhasználó

Istenien néz ki. 2 kérdés:mi az, hogy f?z?s csokiöntet POR? Használhatok-e babapiskótát házi piskóta helyett?? Köszi

Sütőtök89

Szia! :) Tényleg isteni, sajnos nem lehet abbahagyni. :D 1. A f?z?s csokiöntet por nálam a Dr. Oetker sárga tasakos, mert tényleg nem poríz?, hanem igazi krémes szósz, csokiízzel. Van bel?le már f?zés nélküli expressz változat is, az nem jó, de hasonló a csomagolása és résen kell lenni. 2. Babapiskótával még nem csináltam, de jó lehet simán, esetleg áztasd be rumos kakaóba picit, és ha ezzel készíted, hagyd állni 4-5 órát mindenképp.

Csilla2111

A profilkeped nagyon klassz, egeszen egy hullamhosszon lehettunk amikor kepet valasztottunk :)

Sütőtök89

:D Köszönöm!

Jutka41

Kedves Süt?tök89! Lehet,hogy buta kérdés,de a mascarponét lehet valami mással helyettesíteni? mert sajnos én nekem az a megfizethetetlen kategóriába tartozik. köszönöm a válaszodat el?re is.

Sütőtök89

Kedves Jutka39! Én mindig a Lidl-ben veszem a Lovilio márkájút, amit gyakran le is akcióznak, és magasan a legjobb ár/érték arányú mascarpone. Jobb, mint a Szarvasi, és olcsóbb is, akcióban meg pláne. :) De ha így is gond, akkor esetleg a krémet készítheted Aranka vaníliás krémporból, mert az nagyon olcsó, egyszer?en elkészíthet? és meglep?en finom. :) Sajnos pontosan ugyanolyan nem lesz, de megközelíti és tényleg jó (nem ereszt levet, krémes, finom). Remélem, tudtam segíteni!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A csokiöntethez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek