Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gigantes plaki

Gigantes plaki
Gigantes plaki
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kell mindig kaviar... :)

A mediterrán konyha "must" receptje, nagyon kalóriaszegény, nagyon egészséges.

A gyors változat kuktában is elkészíthető, a hosszabb pedig az Oriental szósz hozzáadása után a sütőbe teszi be fél órára, hogy a szósz szépen besűrűsödjön.

Tudtátok, hogy a görögök hetente legalább kétszer-háromszor hüvelyeseket esznek?

hozzávalók / 4 adag

A babhoz

A szószhoz

ajánlat

Pirított kenyér, pár csepp olívaolajjal locsolva és oregánóval megszórva, olajbogyó, zöldhagyma elmaradhatatlan...!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott babot friss hideg vízben feltesszük főni.
  2. Ha felforrt, levesszük a tűzről, kiöntjük a vizet, és újra friss hideg vízben, hogy kissé ellepje a babot, feltesszük főni a sárgarépával és a krumplival együtt.
  3. Hagyjuk forrni, a habját időközönként leszedve.
  4. Ha mar félpuha, hozzáadjuk az Oriental szószt, és fedő alatt puhára főzzük, az utolsó öt percben hagyjuk fedő nélkül, hogy besűrűsödhessen a szaftja.
  5. Oriental szósz: az olívaolajban megfuttatjuk a hagymát, bele a zellerszárat, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsomszószt, a babérlevelet, cukrot, sót, borsot, kevés vizet hozzáadunk, összefőzzük.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 238
elküldve: 2
receptkönyvben: 153
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: görög
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

görög babfőzelék, paradicsomos bab zöldségekkel, babos egytálétel görög módra

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Wed, 2013-08-14 20:09

Kedves Eva!

Elkeszült:)) Nagyon finom volt, illetve nekem nagyon sos mivel az en Dragam sutyiba beledobott meg egy kis plusz sot....
Biztosan el fogom meg kesziteni mert nem is olyan bonyolult mint amilyennek nekem tünt elsöre, es tenyleg nagyon finom:) Köszönöm szepen a receptet.
Üdv.: Edina

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-08-27 20:36

Kedves Edina, nagyon szivesen, nalunk majdnem kethetente asztalon van...tudod, a gorogok, meg a hetente egyszer-ketszer huvelyesek...nem kell mindig husika :) Udv, Eva

auditor1
auditor1 Sat, 2012-10-06 15:38

Kedves Éva!
Annyira finom, hogy azt nem tudom szavakkal kifejezni! :) Egy hete jöttem haza Görögországból és napokig ezzel a fogással vigasztaltam magam! :)
Kellemes hétvégét!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-10-06 19:38

Kedves auditor1, koszonom, hogy megirtad, hogy finom a gigantes, ha valami mast is szeretnel, ami izlett Gorogorszagban, szivesen felteszem a receptet, es hogy megvigasztaljalak egy kicsit, ma mar itt is esett az eso 5 percig, hat honap utan...:) Szep hetveget kivanok, Eva

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-07-20 10:58

Kedves Éva!
Köszönöm neked ezt a jó kis receptet, elkészítettem és nagyon finom lett!
Ha marad belőle megpróbálom pürésíteni és reggelire a kenyérre jó kis feltét lesz!
Szép napokat kívánok!
Üdv, Dia

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-07-21 09:11

Szia, Dia.:) Orulok, hogy jol sikerult, most a nyaron ezek az etelek kisse jobban esnek, hus es lisztes habaras nelkul, mmm...a pures kremre meg nem is gondoltam... fincsi...mindig tanulok valamit, koszi es kellemes hetveget kivanok, Eva

diavega
DiaNatura / diavega Mon, 2012-07-23 10:15

Szióka!:)
Megcsináltam a babkrémet ma reggel a maradékból! Hűűűű, de finom lett! Botmixerrel jó pürésre aprítottam,majd rá a pirítósra, szuper!
Még egyszer köszi!
Üdv, Dia

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-04-25 09:49

Szia Kaddi, szerintem a kis feheret (csak tegyel minden fore egy jo nagy marekkal), sokszor en is azzal csinalom. A nagy tarka inkabb babgulyashoz finomabb. Jo etvagyat!

kaddi
kaddi Wed, 2012-04-25 08:19

szia evaneo, szerinted ha nincs itthon nagy feher babom, melyiket erdemes hasznalni, a nagy tarkat vagy a kis feheret?

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-04-14 07:42

Kedves Boribon, udv a vilag masik vegerol, megigerem a tobbi receptet is, hiszen en egy gorog szigeten elek regota, a gigantes itt egy olyan mindennapi etel, legalabb hetente egyszer megfozzuk nagyon egeszseges, mint a legtobb eteluk. Koszi szepen

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2012-04-14 03:34

Ezt a receptet ismertem, de elkeszitve meg nem lattam rola fenykepet. Nagyon guszta! Johet tobb gorog recept, en is imadom a gorog konyhat!

596
fehérbab 0.5 kg
sárgarépa 4 db
burgonya 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 nagy fej
halványító zeller 2 db
paradicsom 4 db
sűrített paradicsom 2 ek
cukor 1 csipet
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint