Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos káposzta Zalából

Babos káposzta Zalából
Babos káposzta Zalából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy laktató, téli, vidékies ízvilágú egytálétel, ami nem kerül sokba és a gyerekek is szeretik. Nagyon jól felmelegít a hideg téli napokon.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, és félretesszük.
  2. Közben zsiradékon megpirítunk 2 fej hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és kb. 5 percig sütjük. Pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje
  3. Most jönnek a fűszerek: kb. 2 csipet bors, 4 babérlevél és a füstölt árúk, a sóval óvatosan bánjunk, kóstoljuk meg, egyáltalán kell-e bele.
  4. Kb. 45 perc alatt puhára főzzük. Az elfőtt levet a bab főzőlevéből pótoljuk.
  5. A megfőtt babot és a megfőtt káposztát összeborítjuk annyi lével, hogy kb. 1 cm léréteg még legyen rajta.
  6. 2 ek lisztből rántást készítünk, paprikázzuk, és 2 ek tejfölt keverünk bele.
  7. A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztához. A lényeg, hogy a káposzta leve enyhén besűrűsödjön.
  8. Tejföllel kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 63 471
elküldve: 9
receptkönyvben: 258
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babos káposzta, savanyú káposztás-babos egytál, kolbászos-babos egytál

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

elementsaqua
Elementsaqua / elementsaqua Sat, 2018-03-17 13:48

Kedves Éva, Délelőtt azon tanakodtunk, hogy mi legyen ma az ebéd. Mivel anyósom egész héten azt hajtogatta, hogy nem fogy úgy a savanyú káposzta, mint tavaly (ő készíti évről évre nekünk). Ezért szétnéztem itt a receptek között, ám nem a szokványos savanyú káposztás ételeket kerestem. Mikor megláttam a recepted, már tudtam, hogy ez kell nekem. Minden volt idehaza, és ahogy nálad is, ezek mind a sajátunk: a bab. a kolbász és a káposzta saját termelésű, vagy készítésű. Az elkészült étel isteni lett és alig várom, mit szól majd a család ehhez a számunka úr ételhez. Köszönet érte, én biztosan sokszor készítem majd a jövőben.

Havva
Évikonyhája / Havva Sun, 2013-01-20 20:56

Szia!

Én is bevándorló vagyok:))) Anyukám mondjuk itt született, de Bp-en nőttem fel.
Köszi a recepteket!
Éva

gerbo78
gerbo78 Sun, 2013-01-20 10:58

Kedves Éva,

Köszi a receptet, ma ez készül nálunk. Szintén Zalában. :)) Viszont mivel én "bevándorló" vagyok, nem ismerem a tipikus zalai ételeket, de a férjem igen, így én is igyekszem beletanulni az itteni konyha rejtelmeibe. Cserébe kap pár somogyi meglepit. :)
Olvastam a bemutatkozásodat és teljesen egyetértek veled; én is saját kertből főzök, vegeta és társai nélkül, zöld fűszerekkel, stb.

Köszi még egyszer a recepetet, indulok is főzni!

Edi Zalából :)

650
savanyú káposzta 1 kg
fejtett bab 0.5 kg
kolbász 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 2 csipet
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
vöröshagyma 1 db
sertészsír 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 ek