Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos-kolbászos egytálétel

Babos-kolbászos egytálétel
Babos-kolbászos egytálétel
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az érzés, ami hatalmába kerített, mikor készítettem ezt az ételt az az volt, hogy kinézetre csodálatos, színes, izgalmas, igazi tavaszi csemege, fenséges az illata. Az, hogy mesésen finom, az első falatnál megállapítást nyert és vitathatatlan volt, és ha mindez nem lenne elég meggyőző, akkor még néhány érv mellette: igazi A- és B-vitamin bomba, valamint nagyszerű magnézium forrás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászokat az olívaolajon egy öntöttvas lábasban megpirítjuk, majd tányérra szedjük.
  2. Az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a visszamaradt zsiradékon, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, és 4-5 percet pároljuk (én szeretem, ha roppanós, úgyhogy ha valaki puhábban szereti, akkor nyugodtan párolja több ideig).
  3. Ha a hagyma és a répa már kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket, a borsót, a kockára vágott kápia paprikát, a vörösborecetet, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, felöntjük az alaplével.
  4. Visszahelyezzük a kolbászokat, és újraforrást követően, fedő alatt 10 percet pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
  5. A 10 perc leteltével hozzáadjuk a mustárt és a porított útifűmaghéjat (ettől finom szaftos lesz), alaposan elkeverjük, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, és forrón tálaljuk.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 409
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges kolbászos egytál, babos grillkolbász, színes kolbászos egytálétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Sun, 2015-07-19 15:48

nagyon megtetszett a recept, de miután szokásomhoz híven vagy a recept tetszik és a hozzávalókból hiányzik ez-az, vagy alapanyag van, de nincs izgalmas recept hozzá, most az előbbi volt. Szóval variáltam: csirkecomb kolbász helyett, kukorica fejtett bab helyett. Finom lett így is, jó recept, szerintem remekül variálható:)

GastroHobbi
GastroHobbi / GastroHobbi Sat, 2015-05-30 09:56

Kedves Anna,

sajnálom ha csalódást okozott a recept, a vörösbor ecet már csak ilyen, ízlések és pofonok. Ha valaki nem szereti a vörösbor ecetet valóban ne próbálja ki ezt a receptet. Nekünk nagy kedvencünk és eddig még akár kinek készítettem nagy sikere volt.
Az útifű maghéj a szósz sűrítést szolgálja és egy nagyon hasznos növény méregtelenítés, béltisztítás szempontjából, de aki nem szereti, nem használja, helyettesítheti kukorica keményítővel is.

További szép napot kívánok és jó sütést/főzést! :)

anna lee
anna lee Sat, 2015-05-30 09:35

Megtévesztett a látvány és tegnap nagy örömmel elkészítettem ezt az ételt -senkinek nem ajánlom. nem pikáns hanem inkább savanyú kár volt erre pazarolni a hozzávalókat, bár nem tudom mennyit segített volna rajta ha teszek bele maghéjat amit amúgy nem ismerek. Önmagában a nevezett kolbász -eredetileg Beirische weißwurst- sütve, föve mustárral kenyérrel kiváló, de az a pacsmag nem kellett volna alá.

962
olívaolaj 1 ek
kolbász 30 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
vörösbab 20 dkg
fehérbab 20 dkg
fejtett bab 20 dkg
sárgarépa 3 közepes db
zöldborsó 15 dkg
kápia paprika 1 közepes db
alaplé 5 dl
dijoni mustár 1 ek
vörösborecet 3 ek
útifű maghéj 1 ek
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint