r
Nosalty Logó

Gibanica Judit69 konyhájából

Judit69
Gibanica Judit69 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

1850
Kalória
53.6g
Fehérje
198.3g
Szénhidrát
98.7g
Zsír
290.9g
Víz
171.7g
Koleszterin
21.2g
Élelmi rost
103.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Összesen 9247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.6 g
  • Cink
    267 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    209 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.1 g

Zsír

  • Összesen
    493.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    236 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16073.2 g
  • Cink
    1337 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    5728 mg
  • Vas
    1044 mg
  • Magnézium
    1672 mg
  • Foszfor
    5368 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    72 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    991.5 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    106 mg

Víz

  • Összesen
    1454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 9247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal annyi vízzel összegyúrjuk, hogy összeálljon a tészta, majd átlátszó fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
  2. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk, majd a levétől alaposan kinyomkodjuk. Azután hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat.
  3. A túrós töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
  4. A darált mákot egy tálba tesszük, és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot.
  5. A diót egy tálba tesszük, és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a diót.
  6. A tojást elkeverjük a tejfölben.
  7. Az omlós tésztát egy kb. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elkenjük rajta a mákos töltelék felét, majd betakarjuk 2 réteslappal (a túllógó széleket a töltelékre hajtjuk), azután lekenjük vékonyan a tojásos tejföl keverékével. Erre kerül a túrós töltelék fele, ismét 2 réteslap, kenés, erre simítjuk a diós töltelék felét, ismét 2 réteslap, kenés és végül az almás töltelék fele. Betakarjuk ismét 2 réteslappal, és megkenjük vékonyan a tejfölös tojással. A rétegezést ismét elvégezzük, majd a tetejét betakarjuk a megmaradt réteslapokkal, és végül lekenjük a megmaradt tojásos tejföllel.
  8. 160 °C-on kb. 1 órán át sütjük. Sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Prekmurska gibanica egy hagyományos, szlovén süteménykülönlegesség. Tulajdonképpen a flódnihoz nagyon hasonlít, azzal a különbséggel, hogy még egy réteggel (túró) gazdagabb a töltelék, és a töltelékek mindegyike duplán kerül a süteménybe. 

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek