r
Nosalty Logó

Gibanica Judit69 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Gibanica Judit69 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Összesen 9247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.6 g
  • Cink
    267 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1146 mg
  • Vas
    209 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    268.1 g

Zsír

  • Összesen
    493.6 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    236 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16073.2 g
  • Cink
    1337 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    5728 mg
  • Vas
    1044 mg
  • Magnézium
    1672 mg
  • Foszfor
    5368 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    72 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    991.5 g
  • Cukor
    519 mg
  • Élelmi rost
    106 mg

VÍZ

  • Összesen
    1454.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    129 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 9247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal annyi vízzel összegyúrjuk, hogy összeálljon a tészta, majd átlátszó fóliába tekerve hűtőbe tesszük.
  2. Az almát meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, állni hagyjuk, majd a levétől alaposan kinyomkodjuk. Azután hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat.
  3. A túrós töltelék hozzávalóit krémesre keverjük.
  4. A darált mákot egy tálba tesszük, és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot.
  5. A diót egy tálba tesszük, és elkeverjük benne a citrom héját. A tejet a cukrokkal felforraljuk, majd leforrázzuk vele a diót.
  6. A tojást elkeverjük a tejfölben.
  7. Az omlós tésztát egy kb. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elkenjük rajta a mákos töltelék felét, majd betakarjuk 2 réteslappal (a túllógó széleket a töltelékre hajtjuk), azután lekenjük vékonyan a tojásos tejföl keverékével. Erre kerül a túrós töltelék fele, ismét 2 réteslap, kenés, erre simítjuk a diós töltelék felét, ismét 2 réteslap, kenés és végül az almás töltelék fele. Betakarjuk ismét 2 réteslappal, és megkenjük vékonyan a tejfölös tojással. A rétegezést ismét elvégezzük, majd a tetejét betakarjuk a megmaradt réteslapokkal, és végül lekenjük a megmaradt tojásos tejföllel.
  8. 160 °C-on kb. 1 órán át sütjük. Sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8672
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gibanica Judit69 konyhájából
Judit69 176 recept

Prekmurska gibanica egy hagyományos, szlovén süteménykülönlegesség. Tulajdonképpen a flódnihoz nagyon hasonlít, azzal a különbséggel, hogy még egy réteggel (túró) gazdagabb a töltelék, és a töltelékek mindegyike duplán kerül a süteménybe. 

Hozzávalók

Omlós tészta

Almás töltelék

Túrós töltelék

Mákos töltelék

Diós töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek