Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszterházy szelet Anettól

Eszterházy szelet Anettól
Eszterházy szelet Anettól
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édes sütemény, én mindig kevesebb cukrot teszek bele (eredetileg 160 g cukor kellene), mert nem szeretjük a túl édes süteményt.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 8 db tojásfehérjét 120 g cukorral habosra verünk, ha jó kemény, akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük.
  2. 200 g lisztet és 50 g diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshoz keverjük.
  3. Az így elkészített masszából 6 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180 fokon, 10 perc alatt.
  4. A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot és a felvert tejszínhabot.
  5. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal. Csokoládéval és figurákkal díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 36 490
elküldve: 6
receptkönyvben: 165
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

eszterházy torta, diós-krémes sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzsy74
Zsuzsy74 Wed, 2014-04-23 09:06

Kipróbáltam... kár volt... :O A tészta mennyisége nagyon, kevés a krém rengeteg. szerintem ezt törölni kellene mert nem volt feltöltés előtt "tesztelve" Csalódás volt. Pedig azt hittem ez egy profi oldal... Szép napot!

Anett házias ízei
Anett házias ízei / Anett házias ízei Sat, 2014-02-15 09:09

Az a lényeg, hogy vékonyak legyenek a lapok, ha 5el könnyebb akkor legyen 5lap. A vendégek nem fogják megszámolni :) Nyugodtan sütheted egy gáztepsi hátulján is ha a nagyobb kényelmesebb, nehogy lelógjon a közepes méretűről, és ferde legyen. Én elég sok sütési praktikát Lorenne Pascal-tól szoktam venni a Paprika Tv-ről. Nagyon jó ötletei vannak.

Kittyce
Kittyce / Kittyce Thu, 2014-02-13 21:41

Ebből a mennyiségből mekkora lapok jönnek ki? Én kicsinyellem, mivel 6 lapot kell nyújtani.

614
finomliszt 200 g
tojás 8 db
cukor 120 g
dió 50 g
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 800 ml
cukor 5 csapott ek
dió 100 g
rum 50 ml
habtejszín 200 g
tojásfehérje 2 db
cukor 120 g