r
Nosalty Logó

Eszterházy szelet Anettól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eszterházy szelet Anettól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 614 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 4918 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 212 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 614 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.4 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4877 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    1169 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.6 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1997 micro
Összesen 4918 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. 8 db tojásfehérjét 120 g cukorral habosra verünk, ha jó kemény, akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük.
  2. 200 g lisztet és 50 g diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshoz keverjük.
  3. Az így elkészített masszából 6 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180 fokon, 10 perc alatt.
  4. A pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, rumot és a felvert tejszínhabot.
  5. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük. A felső lap tetejét bevonjuk 2 db tojásfehérjéből és 160 g cukorból készült keményre felvert habbal. Csokoládéval és figurákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 134
  • Össznézettség: 53613
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 24.

Receptkategóriák

Édes sütemény, én mindig kevesebb cukrot teszek bele (eredetileg 160 g cukor kellene), mert nem szeretjük a túl édes süteményt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek