r
Nosalty Logó

Vaníliás/karamellás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Vaníliás/karamellás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Összesen 1285 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Összesen 10278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Összesen 287 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1285 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    460.3 g
  • Telített zsírsav
    267 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7547.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    440 mg
  • Kálcium
    1953 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    2303 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1319.7 g
  • Cukor
    568 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3274 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1939 micro
Összesen 10278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, a langyos vajjal és a nedves hozzávalókkal összegyúrjuk.
  2. Rugalmas, nem ragadós tésztát kapunk (szükség szerint + pár dkg liszttel), majd fél óráig pihentetjük.
  3. A cipót negyedeljük, téglalapra nyújtjuk, tepsi hátulján a négy lapot egyenként 10 percig sütjük.
  4. A kész ,kihűlt lapokat ízlés szerint megtöltjük 1l tejből készült vaníliás vagy 1 l tejből készült karamellás krémmel.
  5. Vaníliás krém elkészítése:
  6. A tojásokat szétválasztjuk, a tejet feltesszük lassan melegedni a darabka vaníliával.
  7. A sárgákat kikeverjük a cukorral, kanalanként a liszttel. Közben a melegedő tejből adagolunk hozzá, és tovább keverjük.
  8. Hőkiegyenlítésre törekszünk, a tojásos masszát beletesszük a kb. azonos hőmérsékletű meleg tejbe, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  9. Ha kissé kihűlt, beledobjuk a vajat, addig keverjük, míg elolvad.
  10. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a vaníliás alapba.
  11. Karamellás krém elkészítése:
  12. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük tejjel, megvárjuk, míg felforr, elolvad benne a karamell.
  13. A karamellás tejjel dolgozunk tovább, ha visszahűl. Innentől az ügymenet azonos a vaníliás krémnél leírtakkal.
  14. A kész, tetszőleges krémmel megkenjük a lapokat, a tetejét csokimázzal vonjuk be.
  15. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 51703
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptkategóriák

Gyermekkorom kedvenc sütije (főként a karamelles verzió), receptje Anyukámtól származik. Macerás elkészíteni, no meg egy-két szelet szerintem kiteszi a napi ajánlott kalóriabevitel tetemes részét, de sajnos ez a süti ellenállhatatlan!:-)

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliás vagy a karamellás krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek