r
Nosalty Logó

Croco kekszszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Croco kekszszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 662 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 3954 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Összesen 190 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1292.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 662 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    114 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7754.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    3596 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    2097 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.1 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    762 micro
Összesen 3954 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Először a krémet készítjük el, mert ki kell hűlnie a pudingnak. 2 tasak vaníliás pudingport felfőzünk 8 dl tejjel és 8 ek cukorral. Majd hagyjuk, hogy kihűljön.
  2. Eközben a tésztát készítjük el, de először a sütőt begyújtjuk, hogy jó meleg legyen a sütinek.
  3. A lisztet, mákot, cukrokat, szódabikarbónát alaposan elkeverjük. (Esetleg szitáljuk, hogy könnyebb legyen eldolgozni.) Majd a 3 tojást, citromlét és a 3 ek natúr joghurtot hozzákeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt, jó nagy tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Visszatérhetünk a krémünkhöz. Ha a puding már langyos, de nem forró, hozzákeverünk 2 ek citromlevet.
  6. Egy külön tálban a 300 g joghurtot elkeverjük kb. 2 tk szódabikarbónával. Habverőgéppel erős fokozaton felhabosítjuk, és közben hozzáadjuk a 2 ek cukrot is.
  7. A pudingot szintén krémesítjük, és lassan hozzáöntjük a folyós joghurtos krémet.
  8. Ha jól elkevertük, a tésztára kenjük, és feldíszítjük kekszekkel.
  9. Kb. 2-3 órát hűtőbe tesszük felvágás előtt, hogy jól megdermedjen a krém.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4677
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha rossz a kedvem sütök, ha meg nem, akkor azért. Ez most az első miatt volt. Répás-almás fitness szeletnek indult, amihez kell mák is. Imádom a mákot, ezért sokat akartam belerakni, és még gyümölcsökkel megpakolni. Addig ügyködtem, hogy végül a gyümölcsök helyett keksz került a tetejére, a mascarponét pedig joghurtos krémre cseréltem :) Íme az eredmény.

Hozzászólások

gazcsi

Kedves Tinka! Miért kell a krémbe szódabikarbóna, nem lesz csíp?s? A krém pedig nem lesz folyékony, ha még a joghurtot és a cukrot is beleteszem ami lágyítja? Üdv. gazcsi

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.