Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés-vaníliás kocka

Csokoládés-vaníliás kocka
Csokoládés-vaníliás kocka
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesszájú családunk egyik vasárnapi süteménye. Főzés közben gyorsan elkészül, és mire az ebédet megesszük, már fel is lehet szeletelni. Tetejére lehet tenni csokimázat, vagy meghinthetjük porcukorral, de üresen hagyva is dekoratív süti.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Megjegyzés:
Sütési időt nem igazán szeretek megadni, mert minden sütő másképpen süt. A legjobb megoldás egy vékony kötőtű vagy zsákvarró tű. Megbökjük vele a tésztát, és ha már nem ragad, akkor kivesszük a sütőből. Elég magasra feljön sütés közben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét gőz felett a cukorral fényes keményre felverjük. Levesszük a gőzről, és belekeverjük a tojások sárgáját.
  2. Beleforgatjuk a pudingporokat és a szódabikarbónát. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
  5. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet.
  6. A pudingport megfőzzük a tejben, és kihűtjük.
  7. Amíg hűl, közben megkevergetjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  8. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliával.
  9. Ha kihűlt a puding, a vajas krémhez keverjük. A jól kikevert krémmel töltjük meg a lapokat.
  10. Kicsit állni hagyjuk, és kockákra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23x36x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 014
elküldve: 4
receptkönyvben: 628
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémmel töltött csokis szelet, vaníliás-csokis szelet

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

méhecske
méhecske Wed, 2011-08-17 00:15

Nagyon jól néz ki, Én is elkészítem....de a csokis és a vaníliás puding is kell a tésztájába?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2011-05-09 19:54

Kedves Alice!
A krém fehérsége függ attól,hogy milyen erősen sárga pudingból készíted, én LIDL-ös Belbacket szoktam használni.

palice
palice / palice Sun, 2011-05-08 17:58

ma megcsinaltam,de nagyon keves lett a krem :( es nem olyan szep feher mint a kepen,hanem sarga!ugyhogy en csak kettevagtam a lapot ( nem 3ba ) es a tetejere olvasztottam feher csokit,hogy legyen valami :). amugy fincsi,de nem ilyenre gondoltam!
koszonom a receptet.Alice

kisBaba
kisBaba Thu, 2010-05-06 10:37

Kedves Mária! A kérdésem az lenne, hogy a csokis pudingot a tésztában lehet-e helyettesíteni puncs vagy eper ízűvel? Gondolom csak a szín az ami változik!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2010-05-06 14:47

Puncsízűvel lehet, de nekem az epressel nem sikerült, az lapos lett, és összetöredezett a teteje.
Próbáltam banánossal, és pisztáciással is azokkal jó lett!

1234
tojás 6 db
cukor 28 dkg
csokoládés pudingpor 3 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
szódabikarbóna 1 késhegynyi
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
porcukor 20 dkg
vaj 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaníliás cukor 1 csomag