r
Nosalty Logó

Tejbegrízes réteges desszert maradék mézeskalácsból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buttercup
Tejbegrízes réteges desszert maradék mézeskalácsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír

lerakotthoz

tetejére

Összesen 580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír

lerakotthoz

tetejére

Összesen 2322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír

lerakotthoz

tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 580 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2322 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 308 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

lerakotthoz

tetejére

Elkészítés

lerakotthoz

  1. A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a búzadarát, és néhány percig folyamatosan kevergetjük, míg elkezdi megszívni magát.
  2. Az apróra vágott vajat lassan hozzáadagoljuk a forró tejbegrízhez, és tovább keverjük. Amikor már szépen összeállt, félretesszük kicsit hűlni.
  3. Egy magas falú tortaforma vagy tál aljára szépen elhelyezzük a mézeskalácsokat egy rétegben. Hogy minden hézagot betöltsünk, néhol kisebb darabokra törjük őket.
  4. Vékony rétegben sárgabaracklekvárral kenjük meg, majd ráöntjük a grízes krémet, és szépen eloszlatjuk a tálban. Újabb réteg mézeskalácsot helyezünk fel, majd ismét megkenjük vékonyan a lekvárral. Néhány órát hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és néhány kanál étolajjal szép simára elkeverjük. Szépen bevonjuk vele a krémest.
  6. Hűvös helyen hagyjuk a csokoládét megdermedni, majd tálalható is az édesség!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 30329
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Buttercup 7 recept

Karácsonyi rituálénk fontos része a mézeskalács sütés és díszítés. Minden évben nagyon várom, hogy végre megsüthessem, de általában az ünnepek után még mindig tetemes mennyiség marad. A tejbegrízes mézes krémest pedig mindennél jobban szeretem, s gondoltam, így január elején, a maradék díszítetlen kalácsfigurámat újrahasznosítom. Vigyázat, fokozott édes-élmény!

Hozzávalók

lerakotthoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!