r
Nosalty Logó

Sügérsült mozzarellakrémmel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
eztettem
Sügérsült mozzarellakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mozarellakrémhez és a paradicsompüréhez

A halhoz

Összesen 810 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mozarellakrémhez és a paradicsompüréhez

A halhoz

Összesen 1618 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A mozarellakrémhez és a paradicsompüréhez

A halhoz

Összesen 140 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    271 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 810 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4506.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    542 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1749 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1618 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    664 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

A mozarellakrémhez és a paradicsompüréhez

A halhoz

Elkészítés

A mozarellakrémhez és a paradicsompüréhez

  1. Egy tepsit enyén kiolajozunk, a citromkarikák felét beletesszük, ezekre fektetjük a halszeleteket, bőrös felükkel lefele, rá a kakukkfű-ágakat és a maradék citromkarikákat.
  2. 175 fokon, légkeverésen 18 perc alatt megsütjük.
  3. A mozarellát botmixerrel krémesítjük (turmix jobb lett volna, krémesebb lett volna a krém), sózzuk, poharakba kanalazzuk.
  4. A paradicsomokat a bazsalikomlevéllel, sóval, borssal szintén a botmixerrel pürésítjük. A kész pürét sűrű szitán átszűrjük (a kifolyó lé nem kell a továbbiakban, de nagyon finom, úgyhogy tessenek meginni), és a szitában maradt sűrűjét tesszük a mozzarellakrém tetejére.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4394
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sügérsült mozzarellakrémmel
eztettem 39 recept

Könnyű, gyors nyári ebéd - a hal származására viszont tessék figyelni. A tengeri sügér (seebass) a túlhalászat miatt a kihalás szélén áll.

Hozzávalók

A mozarellakrémhez és a paradicsompüréhez

A halhoz

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek