r
Nosalty Logó

Orata all'acqua pazza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dnbsoldiers
Orata all'acqua pazza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 968 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 59 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 243 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2408.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    1356 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    1797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    494 micro
Összesen 968 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    628 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 59 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk le a hal háti, hasi, oldalsó úszóit. (Ezt a műveletet legcélszerűbb egy ollóval elvégezni.) Azután egy éles késsel kaparjuk le a pikkelyeket. Ha szükséges, vágjunk egy rést a hasán, és zsigereljük ki.
  2. A hal előkészítésének végeztével, alaposan öblítsük le hideg vízzel kívül-belül.
  3. Tegyünk a durbincs hasába egy csipet sót, 1-1 gerezd fokhagymát és egy kevés petrezselymet.
  4. Vegyünk egy megfelelő méretű sütőtálat, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, majd helyezzük bele a halakat.
  5. A paradicsomokat negyedeljük, és a maradék fokhagymával, durvára aprított petrezselyemmel együtt szórjuk a halra. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel borral és vízzel.
  6. Előmelegített sütőben 220°C-on süssük kb. 30-35 percig.
  7. Ha megsült, vegyük ki a tálból, helyezzük egy tányérra. Késsel nagyon szépen lelehet kaparni a bőrét, és a csontról szinte egyben leomlik a hal húsa. A gerince mellet filézzük ki, és helyezzük vissza a paradicsomos, vizes, boros lébe.
  8. Tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3654
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Orata all'acqua pazza
dnbsoldiers 26 recept

Olaszoknál létezik egy acqua pazza-féle elkészítési mód, melynek jelentése őrült víz, tehát Orata all'acqua pazza = Aranydurbincs őrült vízben. Az étel a Nápoly környéki halászoktól származik, akik az aznapi fogást tengervízzel, paradicsommal és extra szűz olívaolajjal együtt hirtelen megsütötték. 1960-as években az Acqua Pazza nagyon népszerű étel lett a turisták körében Capri-szigetén. Innen indult hódító útjára. Az aranydurbincsnak ízletes, nem túl intenzív ízű húsa van, és a gerincét és bordáit leszámítva szálka nincs is benne. Fogyasszuk bátran.

Hozzászólások

Monique

Istenien néz ki! Köszi az ihletet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek