r
Nosalty Logó

Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Három Grácia
Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Összesen 936 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Összesen 3745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Összesen 165 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 936 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2512 mg
  • Nátrium
    2620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 3745 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Elkészítés

Házi metélt

  1. Házi metélt: összekeverjük a liszteket a sóval, majd a keverék közepébe beleütjük a tojásokat, és rálocsoljuk az olívaolajat. Először laza, majd gyúró mozdulatokkalösszeállítjuk a tésztát, és sodrófával (alapos lisztezéssel) vagy tésztagéppel kinyújtjuk, szélesmetéltnek felcsíkozzuk. Bő, sós vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük.
  2. Gesztenyés pecsenyelabdacs: a vajon megfonnyasztjuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk az aprítón ledarált almát, és puhára pároljuk a keveréket. Hagyjuk kihűlni.
  3. A darált húst dolgozzuk össze az aprítón ledarált zöldfűszerekkel, a felaprított kenyérmorzsalékkal, az aprított gesztenyeszemekkel és a kihűlthagymás almával, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk apró labdacsokat, s forró olajban süssük ki.
  4. Gesztenye-curry: a felezett vagy negyedelt gombakalapokat előpároljuk, hogy a vizet kidobja magából, majd félretesszük.
  5. A gesztenyeszemeket felezzük, ésvízben (pl. tésztafőző)megpároljuk, 2/3-át kivesszük, a maradékot botmixerrel pürésítjük. Ettől lesz sűrű a curry.
  6. Ezt követően visszahelyezzük a gesztenyeszemeket és a csiperkegombát, felöntjük tejszínnel, megszórjuk curry porral, összeforraljuk, és ízesítjük. Belehelyezzük a kisütött labdacsokat, és ezekkel is összeforraljuk.
  7. Tálaláskor az egészséges házi metéltből fészket formálunk, ráhelyezzük a szósz javát,majda gesztenye-curry levével az egészet nyakon öntjük.
  8. Jó étvágyat kívánunk!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4713
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel
Három Grácia 2 recept

Valaha azt gondoltam a házi tészta macerás; ma már tudom, hogy amíg felforr a víz, a tészta is legyúrható, kinyújtható, s olyan formájúra metélhetjük, amilyenre csak szeretnénk! Ráadásul egészséges alapanyagokat (pl.: gesztenye- és teljes kiőrlésű lisztet) is választhatunk. A húsgolyók laktatóvá, a szósz pedig izgalmassá teszi ezt az fejedelmien egyszerű, triplán gesztenyés tésztaételt! A curry miatt indiai beütésű, ám Ők pecsenyelabdacs nélkül ennék.;-)

Hozzávalók

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Címlapról ajánljuk