r
Nosalty Logó

Gesztenyés mézes krémes

NS
Gesztenyés mézes krémes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

721
Kalória
7.5g
Fehérje
83.6g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
47.2g
Víz
103.1g
Koleszterin
942.4mg
Élelmi rost
39.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 8644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A mézes laphoz

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    462.2 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4302.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    1760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1002.7 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    565.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4067 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1757 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 8644 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 313 kcal

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A tészta hozzávalóit a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna kivételével gőz fölött összeolvasztjuk.Majd a száraz összetevőket is beletesszük,összegyúrjuk.
  2. Három felé vesszük, majd egy 24x37cm-es tepsi hátán, 200 fokon egyenként kisütjük a lapokat, majd kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük.
  4. A margarint kihabosítjuk, a kihűlt pudingot kanalanként elvegyítjük vele, belekeverjük a gesztenyemasszát és a rumot. Jól kikeverjük.
  5. A 1/2 dl vízbe beáztatjuk a zselatint, kis lángon áttetszővé feloldjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük. A langyos zselatinhoz 3-4 kanál tejszínhabot adunk, elkeverjük és így adjuk a nagyobb mennyiségű habhoz.
  6. Végül a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk a gesztenyés masszába. Kiadós mennyiségű krémet kapunk.
  7. Az egyik kihűlt lapot a tepsibe tesszük, rásimítjuk a krém felét, rá a következő lap, krém, majd ismét lap. Ezután pár órára hűtőbe tesszük.
  8. A mázhoz az adalékokat összeolvasztjuk kis lángon és gyorsan elsimítjuk a tésztán. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe és másnap tetszőlegesen felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 6 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x37

Ezt a receptet Nassolónál találtam még pár hónappal ezelőtt. Már akkor megtetszett, és nemrég karácsony alkalmából megsütöttem a nagyobb értelemben vett családnak. Pillanatok alatt elfogyott a tálcáról, ezért is gondoltam, hogy megosztom ezt a receptet a Nosalty közönségével. Gesztenyerajongóknak kiváltképp ajánlom. 

Nosalty stories

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek