Nosalty Logó

Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés krémes Moncsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 1418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 8506 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Összesen 246 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    508 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    651 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    172.5 g

Zsír

  • Összesen
    423.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    3048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8780.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    2364 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    3099 mg
  • Nátrium
    2533 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1004.3 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    615 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    464 micro
  • Kolin:
    2111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3906 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1976 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2675 micro
Összesen 8506 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

  1. A tészta hozzávalóiból 2 piskótalapot sütünk.
  2. A gesztenyés krémhez a gesztenyemasszát kikeverjük a lekvárral, kakaóporral és a rumaromával, majd végül kevés tejjel higítjuk.
  3. A babapiskótát feldaraboljuk, és a gesztenyés krémbe keverjük.
  4. A vaníliás krémhez a pudingot felfőzzük a tejben, majd ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a cukorral alaposan kikevert margarint, és összekeverjük.
  5. Ha a piskóták kihűltek, akkor megtöltjük a következő módon: az alsó lapot megkenjük a vaníliás krém felével, majd rákenjük a gesztenyés krémet, erre a maradék vaníliásat, majd befedjük az egészet a másik piskótával.
  6. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11990
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ma sütöttem először, de mindenkinek nagyon ízlett, így biztos el fogom máskor is készíteni.

Hozzászólások

mannamama

Nagyon jól néz ki.Szeretném megkérdezni,hogy mekkora tepsiben sütötted meg a piskotákat? Köszi a választ!

Törölt felhasználó

Köszönöm! :) 34×25 cm a tepsi mérete.

mannamama

Köszönöm szépen a választ most már hozzá merek fogni. :)

Törölt felhasználó

Épp ma sütöttem én is ilyet, igaz kekszet tettem bele nem babapiskótát. Nagyon mutatós, finom is, egy baja van, nem érzem a gesztenyét...ha pedig meghagyjuk eredeti színében-ízében a gesztenyét, nem kakaózzuk, lekvározzuk, akkor meg nem lesz mutatós. Tavasszal is készült már egyszer, de akkor a gesztenyés helyett olyan tölteléket készítettem, mint a kókuszgolyó. Ebbe a darált kekszes alapba tördeltem bele a kekszet. Finom volt úgyis, legközelebb még a gesztenye nélküli változathoz kókuszos krémet készítek. Nagyon jól néz ki, babapiskótával is, ahogy látni a képen, s?t a tetején a hab is jó ötlet, remekül illik a gesztenyéhez...de nekem ehhez még ki kellene találnom, hogy legyen gesztenyésebb:-))

Törölt felhasználó

Én is készítettem ehhez hasonlót,és tényleg nem érzik ki a teljes gesztenye íz,de azt úgy oldottam meg h a hab tetejére ráreszeltem a gesztenyepürét,úgy díszítettem! :)

Kovács Ica

Szerintetek azt nem lehet csinálni, hogy sütök 12 tojásból piskótát és kétfelé vágom ?

Törölt felhasználó

Én azért szoktam külön-külön lapokat csinálni,h szebb legyen.Ha ketté vágjuk az látszik,elmorzsálódik.Legalábbis nekem.

Éva-Anyóca

Nagyon guszta, jönnek ünnepek, nem is egy szerencsére, - el fogom készíteni, köszönöm. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Köszönöm! :) Érdemes elkészíteni,nagyon finom! :)

Törölt felhasználó

Helló! Elkészítettem én is, ez volt a Karácsony esti menü desszertje. Nagy mennyiség lett bel?le, és mivel mi a férjemmel csak ketten vagyunk, ezért vittünk a szül?knek is, és még a barátoknak is jutott bel?le b?ven:) nagy sikere volt, mindenki megnyalta utána mind a tíz ujját..... viszont én nem raktam habot a tetejére, így is fincsi volt, és így is elég magas lett. Rumaroma helyett pedig mandulaaroma került bele, nem rontotta el szerencsére ;) A család szerint huncut -egyszerre édes és savanyú- íze van a háttérben. 1-2 nap a h?t?ben kifejezetten jót tett neki, összeértek az ízek, és teljesen megpuhult az egész süti. Köszi! Barbara

Törölt felhasználó

Szija! Örülök hogy ízlett,ez nálunk is nyer? süti,most itt is ez volt Karácsonykor az egyik süti,annyi változással hogy a tetejére reszeltem gesztenyepürét!!! Szép napot!

Hozzávalók

A tésztához (2 piskótalaphoz való mennyiség)

A gesztenyés krémhez

A vaníliás krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.