r
Nosalty Logó

Méteres kalács Sophia konyhájából

NS
Méteres kalács Sophia konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

953
Kalória
15.4g
Fehérje
110.2g
Szénhidrát
51g
Zsír
75.9g
Víz
236.5g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
70.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    551.2 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1885 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 4772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A 6 tojást habosra keverjük a 6 ek porcukorral, majd apránként belekverjük a vizet és az olajat.
  3. A lisztes, sütőporos keveréket apránként hozzákeverjük az előző masszához.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez adunk egy kis reszelt citromhéjat, a másikhoz pedig a két evőkanál kakaóport, és jól elkeverjük.
  5. Kivajazott, lisztezett őzerincformákba öntjük (külön-külön).
  6. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük 200˙C fokon, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 170˙C-ra, és még 15-20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  7. A krém elkészítése:
  8. A pudingporból és tejből megfőzzük a pudingot, amit hagyunk kihűlni. Én le szoktam takarni alufóliával, és akkor nem nagyon bőrösödik meg a teteje.
  9. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk.
  10. Ragasztás és a csokimáz:
  11. A kihűlt tésztát egy-másfél centi vastagcsíkokra szeljük, és megkenjük krémmel, majd felváltva ragasztjuk őket össze (egy fekete, egy világos). Tálcára, sorba rakjuk.
  12. A maradék krémmel jól megkenjük a tészta tetejét és a szélét is.
  13. A csokit vajban és nagyon kevés vízben megolvasztjuk, hogy jó folyós legyen, majd a rudak tetejére öntjük, egyenletesen, akár kanalazva.
  14. A hűtőben kevesebb mint egy óra alatt remekül összeáll, és megdermed a csoki.
  15. Ferdén szeljük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Apukám mindig mesélte, hogy mennyire imádja ezt a sütit, hát gondoltam, meglepem!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...