r
Nosalty Logó

Méteres kalács Sophia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Méteres kalács Sophia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 290 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 953 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5660.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2212 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.2 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1885 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1030 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 4772 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A 6 tojást habosra keverjük a 6 ek porcukorral, majd apránként belekverjük a vizet és az olajat.
  3. A lisztes, sütőporos keveréket apránként hozzákeverjük az előző masszához.
  4. A tésztát két részre osztjuk, és az egyikhez adunk egy kis reszelt citromhéjat, a másikhoz pedig a két evőkanál kakaóport, és jól elkeverjük.
  5. Kivajazott, lisztezett őzerincformákba öntjük (külön-külön).
  6. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük 200˙C fokon, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 170˙C-ra, és még 15-20 percet sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, és ha kész, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  7. A krém elkészítése:
  8. A pudingporból és tejből megfőzzük a pudingot, amit hagyunk kihűlni. Én le szoktam takarni alufóliával, és akkor nem nagyon bőrösödik meg a teteje.
  9. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk.
  10. Ragasztás és a csokimáz:
  11. A kihűlt tésztát egy-másfél centi vastagcsíkokra szeljük, és megkenjük krémmel, majd felváltva ragasztjuk őket össze (egy fekete, egy világos). Tálcára, sorba rakjuk.
  12. A maradék krémmel jól megkenjük a tészta tetejét és a szélét is.
  13. A csokit vajban és nagyon kevés vízben megolvasztjuk, hogy jó folyós legyen, majd a rudak tetejére öntjük, egyenletesen, akár kanalazva.
  14. A hűtőben kevesebb mint egy óra alatt remekül összeáll, és megdermed a csoki.
  15. Ferdén szeljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19837
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám mindig mesélte, hogy mennyire imádja ezt a sütit, hát gondoltam, meglepem!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...