Krémes csokoládés piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krémhez
-
113g tej63 kcal
-
54 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tésztához
-
13g finomliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3 kcal
Összesen
813
Kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krémhez
-
900g tej504 kcal
-
113g tejszínízű pudingpor429 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
23 kcal
Összesen
6489
Kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
Krémhez
-
39.1g tej22 kcal
-
4.9g tejszínízű pudingpor19 kcal
-
2.6g tojássárgája8 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
8.7g vaj62 kcal
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0g vanília0 kcal
Tésztához
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
9.6g tojás12 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
4.3g étcsokoládé24 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Összesen
281
Kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 466.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 341 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 335 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
813
Kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81 g
Zsír
-
Összesen 345.6 g
-
Telített zsírsav 202 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 2067 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3730.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 1379 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1096 mg
-
Nátrium 832 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 765.6 g
-
Cukor 565 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 253.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2729 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 1133 mg
-
Retinol - A vitamin: 2680 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1683 micro
Összesen
6489
Kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
281
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Krémhez
-
9 dl tej
-
2.5 csomag tejszínízű pudingpor
-
3 db tojássárgája
-
20 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
1 db vanília
Tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
10 dkg étcsokoládé
-
12 dkg vaj
-
1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
Krémhez
- Először a krémet készítjük el. A fele mennyiségű tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, majda maradék tej fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. A forró tejhez öntjük, és állandó kavarással besűrítjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk,és a kihűlt pudinghoz adjuk.
- A csokit a vajjal a vízfürdőn felolvasztjuk, amíg hűl, a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a langyosra hűlt csokit belekavarjuk. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tojáshabot.
- 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30), kb. 16 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt a tészta,vízszintesen 3 részre vágjuk.A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét bevonjuk cukormázzalvagy csokival. (Nálam most tojásfehérje, porcukor és citromlé.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 16 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1138
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 82
- Össznézettség: 192325
- Feltöltés dátuma: 2013. július 26.
Receptjellemzők
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Csiki Piroska
229 recept
Sütőpor nélkül is felnő a tészta, de akkor nehezebb három lapot vágni belőle. Lehet úgy is készíteni, hogy a krémből a felső lapra is kenünk, és megszórjuk csokireszelékkel, akkor nem kell bíbelődni a mázzal. Mi tojáshabbal szeretjük a legjobban.
Hozzászólások (17)
Gyönyör?séges!
Nagyon szépen köszönöm:)
Nagyon szép bíztos finom is!
Érdemes megsütni, mert tényleg finom. Köszönöm szépen:)
Tudtam! Rögtön tudtam már a képr?l kedves Piroska, hogy ez a költemény a Tied! :-) Gyönyör?! Mellesleg, biztos nagyon finom is!!! :-))) További szép, nyári napokat kívánok Neked! Üdv:-) Vici
Köszönöm szépen kedves Vicikó. Mellesleg tényleg finom. Kívánok én is nagyon szép hétvégét. Üdvözlettel: Piroska
Biztos nagyon finom.
Gyakran kéri a családom, ez az egyik kedvenc.
Szeretném megkérdezni, hogy a tetejére hány db. tojásfehérje kell, hogy ilyen szép legyen? Gyönyör?séges süti! Vasárnapra meglesz!
Házi tojásból készítettem, két nagy tojásfehérjét használtam fel a mázhoz. Jó munkát a sütéshez!
Nagyon szép,cukrásznak tanultál vagy cukrász veszett el benned.Gratula
Köszönöm kedves Györgyi. Nem tanultam cukrásznak, szívesen elvégeznék egy tanfolyamot még most is. F?leg a torta díszítés érdekelne nagyon.
Gyönyör?séges a sütid, megsütöttem, és nagyon finom is! Ám: az állaga nekem, teljesen használhatatlan lett, somlói galuska módra, kiskanállal ettük. Sajnos sem a tészta nem jött fel (csak kett?be tudtam vágni), sem a krém nem szilárdult meg, hiába h?töttem. Teljesen recepth?en csináltam mindent, mindössze annyit változtattam, hogy 3 egész csomag pudingport és hozzájuk 1 liter tejet használtam fel. Lehet, hogy itt volt a bibi. De így is nagy sikere volt egyébként :) FINOOOOM!
Örülök, hogy finom lett a sütid, de nem értem miért nem keményedett meg a krém, lehet hogy nem volt kih?lve a puding amikor hozzáadtad a vajat. A tészta pedig még akkor is feln?, ha nem teszek süt?port, amint a story.ban is írtam, akkor valóban csak két lapot lehet vágni bel?le. A képen látható süti a recept alapján készült és szilárdan áll. Azért örülök, hogy ízlett.
Kedves Csikipi! Éppen a névnapomra kerestem valami finom szeletes sütit, hát a tiédnél szebbet elképzelni sem lehet. Nem tudom mások felfigyeltek-e rá, de a tökéletes szeletés miatt ennyire szép. Ezt hogyan csinálod??? Éles kés? Vizes kés? Soha nem tudtam még ilyen profi módom felvágni egy süteményt. Gratulálok, szívb?l: Edit
Kedves Edit! Köszönöm szépen. Fontos, hogy éles legyen a kés, azonkívül forró vízbe teszem, letörlöm, vágom, letörlöm a ráragadt krémet, újra forró víz és ezt addig folytatom amíg az egészet felvágom. Próbáld ki biztosan sikerülni fog. Üdvözlettel: Piroska
Kedves Piroska, a tetején lev? tojásfehérjés mázat hogy készíted? Felvered, vagy csak felverés nélkül kevered ki a cukorral? És: mennyi cukor kell hozzá? Holnap készülök megsütni, fontos lenne a gyors válasz. El?re is köszönöm.
Kedves Szeag! Felverés nélkül keverem. 1 tojásfehérjéhez 12-15 dkg porcukrot írnak a receptek, de ez függ a tojás nagyságától. Attól is függ, hogy mennyire kemény mázat szeretnél, ha nagyon kemény jobban törik. Én 12 dkg grammal kezdem, ha szükséges még adok hozzá és kk 1/2 tk citromlét cseppenként. Akkor jó, ha leszottyan és nem lefolyik a kanálról. Fontos, hogy porcukor legyen. Remélem nem késtem el a válasszal.
Sajnos valami volt a nettel, úgyhogy egész nap nem tudtam belépni . Csak este láttam a bejegyzésedet, de akkor már kész volt a süti. Végül is én is hasonlóan csináltam a mázat, mint ahogy te írod, csak kevesebb cukorral, és g?z fölött vertem fel, ahogy a Kati szeletnél szoktuk. Jó lett így is, maga a sütemény igazán finom.
Biztosan úgy is finom volt. Örülök, hogy ízlett a süti. Piroska
Nagyon szuper :)
Köszönöm a visszajelzést:)
Szia! Ha gáztepsiben sütöm, és harmadolom, egymásra rakom, szerintem úgyis lehet, nem? Én Fahéjnál láttam el?ször így, ezt a verziót, és nem kellett aggódnom a felvágás miatt! Ma megsütöm, remélem, fincsi lesz, nagyon jól néz ki!!!!
Szia! Szoktam én is alkalmazni ezt a módszert más sütiknél, szerintem itt is beválik. Lehet, hogy egy kicsit vastagabbak lesznek a lapok. Így biztosan egyszer?bb, mint vízszintesen vágni.
Szia! Nagyon finom a sütemény! Megsütöttem Húsvétra a családnak és mindenki nagyon dícsérte. A tetejére nem sikerült a tojásfehérjés bevonat. Leírnád hogy azt hány tojás fehérjéb?l készíted rá? Nekem valahogy kevésnek t?nt és túl folyós is lett rá. Szeretném megsütni majd anyák napjára is, mert akkor lesz egy keresztel? és szeretném ha szépen sikerülne a teteje is. Én annyit módosítottam rajta hogy mivel nem tudtam csak kett?be vágni (nem vagyok gyakorlott így nem mertem kockáztatni) ezért sütöttem még egy három tojásos sima piskótát és az lett a középs? lap. Várom válaszodat a tetejével kapcsolatban hogy hogy csinálod! És mégegyszer gratulálok a recepthez! Mónika
Szia Mónika! 2 tojásfehérjéb?l készítem, általában a receptek 12-15 dkg porcukrot írnak 1 tojásra, de ez nekem nem elég. Úgy is van hogy 40 dkg-ot is beleteszek a 2 tojáshoz. Nem verem, csak kavarom.Nem teszem bele egyszerre a cukrot, csak ha látom, hogy nem elég kemény még adogatok hozzá és a citrom levet is cseppenként. Akkor jó, ha nem folyik le a kanálról, csak leszottyan, de még kenhet?. Ha rákented szobah?mérsékleten kell hagyni, amíg megszilárdul a teteje. Szeletelésnél a kést forró vízben felmelegítjük töröljük a kést és vágjuk. Ezt addig ismételjük amíg mind felvágtuk. Ha nem tudod háromba vágni vízszintesen, süsd a legnagyobb tepsiben és keresztbe vágjad három felé. Olvasd el alul a Kirda hozzászólását és az én válaszomat. Remélem tudtam segíteni. Piroska
Köszönöm szépen a részletes leírást, így remélem már szépen is fog sikerülni nem csak finoman :-) ! Az egyik legfinomabb házi sütemény. Úgy gondolom gyakran fog az ünnepi asztalunkra kerülni!
Nagyon szívesen. Ha félsz a tojásos cukor máztól bevonhatod csokival, akár fehér csokoládéval is.
Szia Piroska! Kész lett a süti! Elég jól sikerült kinézetre is mostmár, a tojásfehérjés máz is jó lett, befedte az egészet, még egy kis csokit reszeltem rá. Mégegyszer köszönöm a segítségedet!
Nagyon szívesen, örülök a sikerednek és köszönöm a visszajelzést.
Most résen voltam:) naponta nyomom, mert megérdemli a süti is és Te is, a sok isteni finom receptért. Sok sikert!!!! Puszillak:)
Gabikám köszönöm szépen. T?led tudtam meg, hogy elindult a verseny. Pár napja már, hogy beneveztem, aztán semmi sehol. Szeretném tudni, hogy Te beneveztél-e és , ha igen melyik recepteddel, mert én is szavaznék rád. Gyönyör? a "Málnás habos piskótád" (többek között). Csak sugallni szeretném, hogy vegyél részt a versenyben. Még egyszer köszönöm. Puszi? Piroska
Bocsánat Gabikám, el?ttem a férjem járt bent, most vettem észre, hogy az ? oldaláról írtam.
Ha nem írod Piroskám, fel sem tünik:) Csak a sütidet néztem, mert mindig elvarázsol:) Ezt a sütidet is ?rizgetem már régóta, de egyszer ez is sorra kerül:) Nem, nem nevezek be, nem részletezném miért nem. De olyan kedvesen sugalltál, hogy 1 pillanatig gondolkodóba estem. De gyorsan el is hessegettem a gondolatot. Minden nap jövök megcsodálom és persze nyomok:) Remélem nagyon sokan ugyan így tesznek majd! Puszim és nagyon klassz hétvégét! Gabi
Nem kell részletezd, megértem. Azt hiszem, hogy nekem is ez az utolsó. Köszönöm és kívánok én is nagyon szép hétvégét! Puszi, Piroska
Nyomom ám mindennap, és szurkolok!:) Puszim:)
Köszönöm Gabikám. Puszi :)
Kedves Piroska, a sütemény alapján Rád találtam. Ez is csodálatos,mint a többi! Kívánok jó helyezést a versenyben! Üdvözlettel,Helena
Nagyon szépen köszönöm kedves Helena :)