Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes csokoládés piskóta

Krémes csokoládés piskóta
Krémes csokoládés piskóta
61 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 16 perc
receptkönyvben hozzászólások (63)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütőpor nélkül is felnő a tészta, de akkor nehezebb három lapot vágni belőle. Lehet úgy is készíteni, hogy a krémből a felső lapra is kenünk, és megszórjuk csokireszelékkel, akkor nem kell bíbelődni a mázzal. Mi tojáshabbal szeretjük a legjobban.

hozzávalók / 8 adag

Krémhez

Tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. A fele mennyiségű tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, majd a maradék tej fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. A forró tejhez öntjük, és állandó kavarással besűrítjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  2. A csokit a vajjal a vízfürdőn felolvasztjuk, amíg hűl, a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a langyosra hűlt csokit belekavarjuk. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tojáshabot.
  3. 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30), kb. 16 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, vízszintesen 3 részre vágjuk. A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét bevonjuk cukormázzal vagy csokival. (Nálam most tojásfehérje, porcukor és citromlé.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 144 098
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 599
elkészítve: 69/86
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis sütemény tejszín ízű krémmel, csokoládés piskóta pudingos krémmel, krémes sütemény

Hozzászólások (63)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2017-07-28 10:30

Kedves Piroska!
Nagyon gusztusos a sütid. Bármelyik cukrászdában megállná a helyét! A hétvégén, ezt fogom megsütni, mert a család "férfi" tagjai szeretik az olyan sütiket amelyikben sok krém és csoki van ( Ja, és én is!).
További szép napot!
Andi

Viatzio
Viatzio Wed, 2017-02-15 14:45

Rájöttem, hogy még sosem írtam hozzászólást, pedig már vagy 2 éve rendszeresen készítem ezt a süteményt, hadd köszönjem meg a receptet! Noha apróságokat szoktam változtatni rajta, pl. vaníliapudinggal készítem, és a krémhez még keverek habbá felvert tejszínt, a piskótát másfélszeres adagban sütöm, általában csokimáz kerül a tetejére, vagy oda is tejszínhab, csokival lecsurgatva.
Ma eszembe jutott, hogy írjak, ugyanis párom születésnapjára tortának sütöm meg, mert ez a kedvence, de a díszítés így már mókásabb lesz. :D

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2017-02-15 18:03

Bátran lehet változtatni, így mindenki a saját ízlésére alakíthatja. Boldog szülinapot kívánok a párodnak!

Rara
Rara / Rara Mon, 2014-09-22 22:10

Kedves Piroska !

Épp most készítem a süteményt, a Párom születésnapjára. Nem ez az első, amit készítek, nincs olyan hét, hogy ne süssek valamit. Azonban, mikor a piskóta kész lett, és a krémet is (már hidegen !) összekevertem, mindkettőben csalódtam picit. A piskótát még így, sütőporral is csak két felé tudtam vágni, a krém pedig bár nem folyós, de én nem merem így a lapok közé kenni, félek, hogy szeleteléskor nem lenne túl ’’masszív’’ és összeesne a sütemény. Mivel nem vagyok kezdő, ezért nem ijedtem meg, gyorsan összekevertem egy általam már sokszor használt, bevált piskóta receptet, jelenleg az sül a sütőben. A krémbe pedig kevertem még 15 dkg margarint, a biztonság kedvéért, az jelenleg a hűtőben várakozik : ) Ennek ellenére ez egy remek recept, biztos vagyok benne, hogy hozzávalóktól is függ a végeredmény, valamint még oly sok mindentől. Remélem, hogy ezzel az átalakítással ( a második piskóta ’’natúr’’, sárga színű lesz, és felváltva kerül a krémre, valamint csokimázat tervezek a tetejére ) is sikert aratok, és hasonlóan szép végeredményt kapok, mint a képen látni. További jó sütés-főzést ! :) Üdv, Rara

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-09-23 09:28

Kedves Rara!
Sajnálom, hogy problémáid voltak. Azért írtam, hogy először a krémet készítem el, mert időre van szüksége, hogy kihűljön. A hideg pudinghoz adom a vajat, majd amikor összevegyítettem beteszem a hűtőbe, amíg a krém megdermed. Amikor a kihűlt tésztát megtöltöm krémmel, mindig hűtőbe teszem és csak utána szeletelem.A tésztát úgy is lehet, hogy gáztepsiben sütöd és nem vízszintesen, hanem keresztbe vágod 3 részre. Remélem azért a végeredmény jó volt. Üdv. Piroska

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2014-07-23 14:49

Kedves Piroska, a sütemény alapján Rád találtam. Ez is csodálatos,mint a többi!
Kívánok jó helyezést a versenyben!
Üdvözlettel,Helena

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-07-18 17:31

Most résen voltam:) naponta nyomom, mert megérdemli a süti is és Te is, a sok isteni finom receptért. Sok sikert!!!! Puszillak:)

Gabys
Gabys / Gabys Fri, 2014-07-18 21:29

Ha nem írod Piroskám, fel sem tünik:) Csak a sütidet néztem, mert mindig elvarázsol:) Ezt a sütidet is őrizgetem már régóta, de egyszer ez is sorra kerül:) Nem, nem nevezek be, nem részletezném miért nem. De olyan kedvesen sugalltál, hogy 1 pillanatig gondolkodóba estem. De gyorsan el is hessegettem a gondolatot. Minden nap jövök megcsodálom és persze nyomok:) Remélem nagyon sokan ugyan így tesznek majd! Puszim és nagyon klassz hétvégét! Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2014-07-18 21:38

Nem kell részletezd, megértem. Azt hiszem, hogy nekem is ez az utolsó. Köszönöm és kívánok én is nagyon szép hétvégét! Puszi, Piroska

csikiocsi
csikiocsi Fri, 2014-07-18 20:59

Gabikám köszönöm szépen. Tőled tudtam meg, hogy elindult a verseny. Pár napja már, hogy beneveztem, aztán semmi sehol. Szeretném tudni, hogy Te beneveztél-e és , ha igen melyik recepteddel, mert én is szavaznék rád. Gyönyörű a "Málnás habos piskótád" (többek között). Csak sugallni szeretném, hogy vegyél részt a versenyben. Még egyszer köszönöm. Puszi? Piroska

borsiknemonika
Monanya / borsiknemonika Fri, 2014-04-25 20:03

Szia!
Nagyon finom a sütemény! Megsütöttem Húsvétra a családnak és mindenki nagyon dícsérte. A tetejére nem sikerült a tojásfehérjés bevonat. Leírnád hogy azt hány tojás fehérjéből készíted rá? Nekem valahogy kevésnek tűnt és túl folyós is lett rá. Szeretném megsütni majd anyák napjára is, mert akkor lesz egy keresztelő és szeretném ha szépen sikerülne a teteje is. Én annyit módosítottam rajta hogy mivel nem tudtam csak kettőbe vágni (nem vagyok gyakorlott így nem mertem kockáztatni) ezért sütöttem még egy három tojásos sima piskótát és az lett a középső lap. Várom válaszodat a tetejével kapcsolatban hogy hogy csinálod! És mégegyszer gratulálok a recepthez!
Mónika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2014-04-26 07:32

Szia Mónika!
2 tojásfehérjéből készítem, általában a receptek 12-15 dkg porcukrot írnak 1 tojásra, de ez nekem nem elég. Úgy is van hogy 40 dkg-ot is beleteszek a 2 tojáshoz. Nem verem, csak kavarom.Nem teszem bele egyszerre a cukrot, csak ha látom, hogy nem elég kemény még adogatok hozzá és a citrom levet is cseppenként. Akkor jó, ha nem folyik le a kanálról, csak leszottyan, de még kenhető. Ha rákented szobahőmérsékleten kell hagyni, amíg megszilárdul a teteje. Szeletelésnél a kést forró vízben felmelegítjük töröljük a kést és vágjuk. Ezt addig ismételjük amíg mind felvágtuk. Ha nem tudod háromba vágni vízszintesen, süsd a legnagyobb tepsiben és keresztbe vágjad három felé. Olvasd el alul a Kirda hozzászólását és az én válaszomat. Remélem tudtam segíteni. Piroska

borsiknemonika
Monanya / borsiknemonika Mon, 2014-04-28 20:09

Köszönöm szépen a részletes leírást, így remélem már szépen is fog sikerülni nem csak finoman :-) ! Az egyik legfinomabb házi sütemény. Úgy gondolom gyakran fog az ünnepi asztalunkra kerülni!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2014-04-29 07:04

Nagyon szívesen. Ha félsz a tojásos cukor máztól bevonhatod csokival, akár fehér csokoládéval is.

borsiknemonika
Monanya / borsiknemonika Sat, 2014-05-03 17:10

Szia Piroska!
Kész lett a süti! Elég jól sikerült kinézetre is mostmár, a tojásfehérjés máz is jó lett, befedte az egészet, még egy kis csokit reszeltem rá. Mégegyszer köszönöm a segítségedet!

Kirda
Kirda Sat, 2014-04-19 07:50

Szia! Ha gáztepsiben sütöm, és harmadolom, egymásra rakom, szerintem úgyis lehet, nem? Én Fahéjnál láttam először így, ezt a verziót, és nem kellett aggódnom a felvágás miatt! Ma megsütöm, remélem, fincsi lesz, nagyon jól néz ki!!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2014-04-19 15:01

Szia! Szoktam én is alkalmazni ezt a módszert más sütiknél, szerintem itt is beválik. Lehet, hogy egy kicsit vastagabbak lesznek a lapok. Így biztosan egyszerűbb, mint vízszintesen vágni.

szeag
Sz. Ági / szeag Sat, 2013-11-16 19:58

Kedves Piroska,
a tetején levő tojásfehérjés mázat hogy készíted? Felvered, vagy csak felverés nélkül kevered ki a cukorral? És: mennyi cukor kell hozzá? Holnap készülök megsütni, fontos lenne a gyors válasz. Előre is köszönöm.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-11-17 11:00

Kedves Szeag!
Felverés nélkül keverem. 1 tojásfehérjéhez 12-15 dkg porcukrot írnak a receptek, de ez függ a tojás nagyságától. Attól is függ, hogy mennyire kemény mázat szeretnél, ha nagyon kemény jobban törik. Én 12 dkg grammal kezdem, ha szükséges még adok hozzá és kk 1/2 tk citromlét cseppenként. Akkor jó, ha leszottyan és nem lefolyik a kanálról. Fontos, hogy porcukor legyen. Remélem nem késtem el a válasszal.

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2013-11-18 21:02

Sajnos valami volt a nettel, úgyhogy egész nap nem tudtam belépni
. Csak este láttam a bejegyzésedet, de akkor már kész volt a süti. Végül is én is hasonlóan csináltam a mázat, mint ahogy te írod, csak kevesebb cukorral, és gőz fölött vertem fel, ahogy a Kati szeletnél szoktuk. Jó lett így is, maga a sütemény igazán finom.

Finimini
Finimini / Finimini Fri, 2013-09-13 17:08

Kedves Csikipi! Éppen a névnapomra kerestem valami finom szeletes sütit, hát a tiédnél szebbet elképzelni sem lehet. Nem tudom mások felfigyeltek-e rá, de a tökéletes szeletés miatt ennyire szép. Ezt hogyan csinálod??? Éles kés? Vizes kés? Soha nem tudtam még ilyen profi módom felvágni egy süteményt. Gratulálok, szívből: Edit

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-09-13 18:14

Kedves Edit! Köszönöm szépen. Fontos, hogy éles legyen a kés, azonkívül forró vízbe teszem, letörlöm, vágom, letörlöm a ráragadt krémet, újra forró víz és ezt addig folytatom amíg az egészet felvágom. Próbáld ki biztosan sikerülni fog. Üdvözlettel: Piroska

Virágh Bea
Virágh Bea Sun, 2013-08-11 19:21

Gyönyörűséges a sütid, megsütöttem, és nagyon finom is! Ám: az állaga nekem, teljesen használhatatlan lett, somlói galuska módra, kiskanállal ettük. Sajnos sem a tészta nem jött fel (csak kettőbe tudtam vágni), sem a krém nem szilárdult meg, hiába hűtöttem. Teljesen recepthűen csináltam mindent, mindössze annyit változtattam, hogy 3 egész csomag pudingport és hozzájuk 1 liter tejet használtam fel. Lehet, hogy itt volt a bibi. De így is nagy sikere volt egyébként :) FINOOOOM!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-08-12 07:21

Örülök, hogy finom lett a sütid, de nem értem miért nem keményedett meg a krém, lehet hogy nem volt kihűlve a puding amikor hozzáadtad a vajat. A tészta pedig még akkor is felnő, ha nem teszek sütőport, amint a story.ban is írtam, akkor valóban csak két lapot lehet vágni belőle. A képen látható süti a recept alapján készült és szilárdan áll. Azért örülök, hogy ízlett.

811
tej 9 dl
tejszínízű pudingpor 2.5 csomag
tojássárgája 3 db
cukor 18 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
vanília 1 db
finomliszt 10 dkg
tojás 4 db
cukor 15 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vaj 12 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek