Nosalty Logó

Krémes csokoládés piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Krémes csokoládés piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 813 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 6489 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 281 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 813 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2680 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 6489 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 281 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Elkészítés

Krémhez

  1. Először a krémet készítjük el. A fele mennyiségű tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, majda maradék tej fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. A forró tejhez öntjük, és állandó kavarással besűrítjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk,és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  2. A csokit a vajjal a vízfürdőn felolvasztjuk, amíg hűl, a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a langyosra hűlt csokit belekavarjuk. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tojáshabot.
  3. 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30), kb. 16 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta,vízszintesen 3 részre vágjuk.A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét bevonjuk cukormázzalvagy csokival. (Nálam most tojásfehérje, porcukor és citromlé.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 178418
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Sütőpor nélkül is felnő a tészta, de akkor nehezebb három lapot vágni belőle. Lehet úgy is készíteni, hogy a krémből a felső lapra is kenünk, és megszórjuk csokireszelékkel, akkor nem kell bíbelődni a mázzal. Mi tojáshabbal szeretjük a legjobban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gyönyör?séges!

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm:)

Törölt felhasználó

Nagyon szép bíztos finom is!

Csiki Piroska

Érdemes megsütni, mert tényleg finom. Köszönöm szépen:)

Vicikó

Tudtam! Rögtön tudtam már a képr?l kedves Piroska, hogy ez a költemény a Tied! :-) Gyönyör?! Mellesleg, biztos nagyon finom is!!! :-))) További szép, nyári napokat kívánok Neked! Üdv:-) Vici

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Vicikó. Mellesleg tényleg finom. Kívánok én is nagyon szép hétvégét. Üdvözlettel: Piroska

Katinka62

Biztos nagyon finom.

Csiki Piroska

Gyakran kéri a családom, ez az egyik kedvenc.

Sylvi56

Szeretném megkérdezni, hogy a tetejére hány db. tojásfehérje kell, hogy ilyen szép legyen? Gyönyör?séges süti! Vasárnapra meglesz!

Csiki Piroska

Házi tojásból készítettem, két nagy tojásfehérjét használtam fel a mázhoz. Jó munkát a sütéshez!

Törölt felhasználó

Nagyon szép,cukrásznak tanultál vagy cukrász veszett el benned.Gratula

Csiki Piroska

Köszönöm kedves Györgyi. Nem tanultam cukrásznak, szívesen elvégeznék egy tanfolyamot még most is. F?leg a torta díszítés érdekelne nagyon.

Virágh Bea

Gyönyör?séges a sütid, megsütöttem, és nagyon finom is! Ám: az állaga nekem, teljesen használhatatlan lett, somlói galuska módra, kiskanállal ettük. Sajnos sem a tészta nem jött fel (csak kett?be tudtam vágni), sem a krém nem szilárdult meg, hiába h?töttem. Teljesen recepth?en csináltam mindent, mindössze annyit változtattam, hogy 3 egész csomag pudingport és hozzájuk 1 liter tejet használtam fel. Lehet, hogy itt volt a bibi. De így is nagy sikere volt egyébként :) FINOOOOM!

Csiki Piroska

Örülök, hogy finom lett a sütid, de nem értem miért nem keményedett meg a krém, lehet hogy nem volt kih?lve a puding amikor hozzáadtad a vajat. A tészta pedig még akkor is feln?, ha nem teszek süt?port, amint a story.ban is írtam, akkor valóban csak két lapot lehet vágni bel?le. A képen látható süti a recept alapján készült és szilárdan áll. Azért örülök, hogy ízlett.

Finimini

Kedves Csikipi! Éppen a névnapomra kerestem valami finom szeletes sütit, hát a tiédnél szebbet elképzelni sem lehet. Nem tudom mások felfigyeltek-e rá, de a tökéletes szeletés miatt ennyire szép. Ezt hogyan csinálod??? Éles kés? Vizes kés? Soha nem tudtam még ilyen profi módom felvágni egy süteményt. Gratulálok, szívb?l: Edit

Csiki Piroska

Kedves Edit! Köszönöm szépen. Fontos, hogy éles legyen a kés, azonkívül forró vízbe teszem, letörlöm, vágom, letörlöm a ráragadt krémet, újra forró víz és ezt addig folytatom amíg az egészet felvágom. Próbáld ki biztosan sikerülni fog. Üdvözlettel: Piroska

Sz. Ági

Kedves Piroska, a tetején lev? tojásfehérjés mázat hogy készíted? Felvered, vagy csak felverés nélkül kevered ki a cukorral? És: mennyi cukor kell hozzá? Holnap készülök megsütni, fontos lenne a gyors válasz. El?re is köszönöm.

Csiki Piroska

Kedves Szeag! Felverés nélkül keverem. 1 tojásfehérjéhez 12-15 dkg porcukrot írnak a receptek, de ez függ a tojás nagyságától. Attól is függ, hogy mennyire kemény mázat szeretnél, ha nagyon kemény jobban törik. Én 12 dkg grammal kezdem, ha szükséges még adok hozzá és kk 1/2 tk citromlét cseppenként. Akkor jó, ha leszottyan és nem lefolyik a kanálról. Fontos, hogy porcukor legyen. Remélem nem késtem el a válasszal.

Sz. Ági

Sajnos valami volt a nettel, úgyhogy egész nap nem tudtam belépni . Csak este láttam a bejegyzésedet, de akkor már kész volt a süti. Végül is én is hasonlóan csináltam a mázat, mint ahogy te írod, csak kevesebb cukorral, és g?z fölött vertem fel, ahogy a Kati szeletnél szoktuk. Jó lett így is, maga a sütemény igazán finom.

Csiki Piroska

Biztosan úgy is finom volt. Örülök, hogy ízlett a süti. Piroska

Törölt felhasználó

Nagyon szuper :)

Csiki Piroska

Köszönöm a visszajelzést:)

Törölt felhasználó

Szia! Ha gáztepsiben sütöm, és harmadolom, egymásra rakom, szerintem úgyis lehet, nem? Én Fahéjnál láttam el?ször így, ezt a verziót, és nem kellett aggódnom a felvágás miatt! Ma megsütöm, remélem, fincsi lesz, nagyon jól néz ki!!!!

Csiki Piroska

Szia! Szoktam én is alkalmazni ezt a módszert más sütiknél, szerintem itt is beválik. Lehet, hogy egy kicsit vastagabbak lesznek a lapok. Így biztosan egyszer?bb, mint vízszintesen vágni.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon finom a sütemény! Megsütöttem Húsvétra a családnak és mindenki nagyon dícsérte. A tetejére nem sikerült a tojásfehérjés bevonat. Leírnád hogy azt hány tojás fehérjéb?l készíted rá? Nekem valahogy kevésnek t?nt és túl folyós is lett rá. Szeretném megsütni majd anyák napjára is, mert akkor lesz egy keresztel? és szeretném ha szépen sikerülne a teteje is. Én annyit módosítottam rajta hogy mivel nem tudtam csak kett?be vágni (nem vagyok gyakorlott így nem mertem kockáztatni) ezért sütöttem még egy három tojásos sima piskótát és az lett a középs? lap. Várom válaszodat a tetejével kapcsolatban hogy hogy csinálod! És mégegyszer gratulálok a recepthez! Mónika

Csiki Piroska

Szia Mónika! 2 tojásfehérjéb?l készítem, általában a receptek 12-15 dkg porcukrot írnak 1 tojásra, de ez nekem nem elég. Úgy is van hogy 40 dkg-ot is beleteszek a 2 tojáshoz. Nem verem, csak kavarom.Nem teszem bele egyszerre a cukrot, csak ha látom, hogy nem elég kemény még adogatok hozzá és a citrom levet is cseppenként. Akkor jó, ha nem folyik le a kanálról, csak leszottyan, de még kenhet?. Ha rákented szobah?mérsékleten kell hagyni, amíg megszilárdul a teteje. Szeletelésnél a kést forró vízben felmelegítjük töröljük a kést és vágjuk. Ezt addig ismételjük amíg mind felvágtuk. Ha nem tudod háromba vágni vízszintesen, süsd a legnagyobb tepsiben és keresztbe vágjad három felé. Olvasd el alul a Kirda hozzászólását és az én válaszomat. Remélem tudtam segíteni. Piroska

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a részletes leírást, így remélem már szépen is fog sikerülni nem csak finoman :-) ! Az egyik legfinomabb házi sütemény. Úgy gondolom gyakran fog az ünnepi asztalunkra kerülni!

Csiki Piroska

Nagyon szívesen. Ha félsz a tojásos cukor máztól bevonhatod csokival, akár fehér csokoládéval is.

Törölt felhasználó

Szia Piroska! Kész lett a süti! Elég jól sikerült kinézetre is mostmár, a tojásfehérjés máz is jó lett, befedte az egészet, még egy kis csokit reszeltem rá. Mégegyszer köszönöm a segítségedet!

Csiki Piroska

Nagyon szívesen, örülök a sikerednek és köszönöm a visszajelzést.

Gabys

Most résen voltam:) naponta nyomom, mert megérdemli a süti is és Te is, a sok isteni finom receptért. Sok sikert!!!! Puszillak:)

Törölt felhasználó

Gabikám köszönöm szépen. T?led tudtam meg, hogy elindult a verseny. Pár napja már, hogy beneveztem, aztán semmi sehol. Szeretném tudni, hogy Te beneveztél-e és , ha igen melyik recepteddel, mert én is szavaznék rád. Gyönyör? a "Málnás habos piskótád" (többek között). Csak sugallni szeretném, hogy vegyél részt a versenyben. Még egyszer köszönöm. Puszi? Piroska

Csiki Piroska

Bocsánat Gabikám, el?ttem a férjem járt bent, most vettem észre, hogy az ? oldaláról írtam.

Gabys

Ha nem írod Piroskám, fel sem tünik:) Csak a sütidet néztem, mert mindig elvarázsol:) Ezt a sütidet is ?rizgetem már régóta, de egyszer ez is sorra kerül:) Nem, nem nevezek be, nem részletezném miért nem. De olyan kedvesen sugalltál, hogy 1 pillanatig gondolkodóba estem. De gyorsan el is hessegettem a gondolatot. Minden nap jövök megcsodálom és persze nyomok:) Remélem nagyon sokan ugyan így tesznek majd! Puszim és nagyon klassz hétvégét! Gabi

Csiki Piroska

Nem kell részletezd, megértem. Azt hiszem, hogy nekem is ez az utolsó. Köszönöm és kívánok én is nagyon szép hétvégét! Puszi, Piroska

Gabys

Nyomom ám mindennap, és szurkolok!:) Puszim:)

Csiki Piroska

Köszönöm Gabikám. Puszi :)

helena26

Kedves Piroska, a sütemény alapján Rád találtam. Ez is csodálatos,mint a többi! Kívánok jó helyezést a versenyben! Üdvözlettel,Helena

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm kedves Helena :)

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

Címlapról ajánljuk

Ezért válogasd meg, hogy kivel eszel a munkahelyeden

Ha te is együtt szoktál ebédelni a kollégákkal békeidőben, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint nagyon befolyásolja az étkezési szokásainkat az, ahogyan a többiek esznek, így ha egészségesen akarsz élni, egy gyorskajafüggő társaság nagyon meg tudja nehezíteni az életedet.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek