r
Nosalty Logó

Krémes csokoládés piskóta

Csiki Piroska
Krémes csokoládés piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Krémhez

Tésztához

813
Kalória
10.1g
Fehérje
95.7g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
31.7g
Víz
258.4g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
70.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 6489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Krémhez

Tésztához

Összesen 281 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 813 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    345.6 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    765.6 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    253.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2680 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 6489 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

Krémhez

  1. Először a krémet készítjük el. A fele mennyiségű tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, majda maradék tej fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. A forró tejhez öntjük, és állandó kavarással besűrítjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk,és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  2. A csokit a vajjal a vízfürdőn felolvasztjuk, amíg hűl, a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a langyosra hűlt csokit belekavarjuk. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tojáshabot.
  3. 180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben (25x30), kb. 16 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta,vízszintesen 3 részre vágjuk.A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét bevonjuk cukormázzalvagy csokival. (Nálam most tojásfehérje, porcukor és citromlé.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 16 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x30

Sütőpor nélkül is felnő a tészta, de akkor nehezebb három lapot vágni belőle. Lehet úgy is készíteni, hogy a krémből a felső lapra is kenünk, és megszórjuk csokireszelékkel, akkor nem kell bíbelődni a mázzal. Mi tojáshabbal szeretjük a legjobban.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...