r
Nosalty Logó

Gesztenyés-diós piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gesztenyés-diós piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 294 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 2345 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 220 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 294 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    734 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 2345 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat egy tálba tesszük a cukorral, a fehérjéket pedig egy másik tálba a csipet sóval. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  2. A sárgáját habosra és világosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és azzal is elkeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, majd egy kis részét elkeverjük a sárgájával. Majd a maradék habot két részben óvatosan hozzáforgatjuk.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, és ott elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben, 13-15 percig sütjük. Amikor kész, konyharuhára tesszük, és még melegen feltekerjük. Így hagyjuk nagyjából 10 percig, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A gesztenyemasszát, tejfölt, porcukrot és rumaromát kihabosítjuk kézi mixerrel. A szilvalekvárt elkeverjük egy kevés vízzel, hogy könnyebben kenhető legyen.
  2. A piskótát kicsavarjuk, levesszük róla a sütőpapírt. Egyenletesen elkenjük rajta a lekvárt, majd a gesztenyés krémet is elegyengetjük rajta. Feltekerjük, és a bevonásig hűtőbe tesszük.

A csokimázhoz

  1. A cukrot, kakaót és vizet egy kis lábasba tesszük, majd alacsony lángon felolvasztjuk. Addig főzzük, amíg fényes nem lesz, és a cukor fel nem oldódik benne. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  2. A kész mázzal leöntjük a tekercset, majd megszórjuk darált dióval, és a hűtőbe tesszük dermedni a tálalásig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 985
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 08.

Receptkategóriák

Gesztenyés-diós piskótatekercs
Lakos Benedek 122 recept

A légies, kevés darált dióval dúsított piskóta gesztenyés krémet rejt, és még egy pár további megleptést is. Kevés szilvalekvár teszi ízesebbé a süteményt, az éjsötét csokoládészósz pedig minden centijét bevonja. Gyors, egyszerű és isteni desszert.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek