Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piskótatekercs Narancshéjtól

Gesztenyés piskótatekercs Narancshéjtól
Gesztenyés piskótatekercs Narancshéjtól
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt egy alapreceptnek szántam, amit mindenki kedve és ízlése szerint tud variálni. Lentebb, az ajánlat rovatnál adok ehhez pár ötletet.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A szóráshoz

  • 1 ek porcukor (hogy mikor feltekerve hűl a piskóta, ne ragadjon össze)

ajánlat

A gesztenyekrémbe keverhetünk rumot, tehetünk bele meggy szemeket, készíthetjük habtejszínnel, ettől krémes, könnyű lesz az állaga. A tekercs tetejére készíthetünk csokimázat, vagy bőven megszórhatjuk porcukorral, kínálhatjuk tejszínhabbal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet adagonként hozzáadjuk, végül az olajat is elkeverjük benne.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a piskótatésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Eközben elkészítjük a gesztenyekrémet. A masszát átpasszírozzuk, és hozzáadunk annyi vajat, hogy kenhető állaga legyen.
  4. Mikor kész a piskóta, meghintjük kevés porcukorral, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
  5. Mikor kihűlt, kitekerjük, rákenjük a gesztenyekrémet, és óvatosan visszatekerjük (immár a sütőpapír nélkül).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 087
elküldve: 9
receptkönyvben: 323
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

KösziAnyu

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű gesztenyés roló, gesztenyés piskótatekercs, gesztenyekrémes tekercs

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

v.nikolet
v.nikolet Thu, 2017-05-04 20:58

Kedves Narancshéj !
Elkészítettem első piskotatekercsemet a te recepted alapján.
Tökéletes lett ! :) köszönöm , mentettem ! Baracklekvárral töltöttem de ezt gesztenyéset is megcsinálom hamarosan !

k-zsuzsa
k-zsuzsa Tue, 2014-10-28 02:58

Szia! Életem első piskótatekercsét sütöttem a recepted alapján. Borzasztóan féltem a dologtól, hogy nem sikerül, mármint a tekerés. De jelentem, tökéletes lett! :) Nem variáltam semmit, úgy csináltam ahogy le van írva és simán feltekeredett, kinyúlt, visszatekeredett, semmi törés. KÖSZÖNÖM :)

-Likőr-
-Likőr- Thu, 2014-09-11 10:08

Kedves Narancshéj:-)
Piskótatekercshez kerestem tésztának valót, a tiédre esett a választásom, remekül működik:-) (A töltelék pudingos-kávés volt.) Köszönöm a jó receptet:-)

v.csilla0630
Borsó630 / v.csilla0630 Wed, 2013-02-06 14:12

Köszönöm a receptet, már többször is elkészítettem és mindig nagy sikert aratott:) Annyit ,hogy én külön pici sóval a fehérjét habbá vertem, és úgy adtam hozzá a masszához.

annafulop
KösziAnyu / annafulop Thu, 2013-02-07 11:05

Kedves v.csilla0630!

Hű, örülök és nagyon szívesen! :) A só jó ötlet, attól elvileg nagyobb lesz a hab (cukor vagy 1-2 csepp citromlé/ecet is ezt eredményezi).

Üdv: Narancshéj

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Fri, 2013-01-18 13:50

Azért nem sikerülhetett, mert kevés gőz kell hozzá, és nem szabad kiszárítani.Narancshéj!Azért nincs harag, csak a tapasztalatomat írtam meg,ez nem jelenti persze azt, hogy nem jó a tiéd.Kár, hogy az enyémet nem tudom neked bemutatni, pedig szerettem volna, de valami hiányos a gépemen.Üdv.

annafulop
KösziAnyu / annafulop Mon, 2013-01-21 17:26

Kedves zsuzsamama56!

Egyáltalán nincs harag, sőt! Örülök, ha más is megosztja velem a tapasztalatait, örömmel fogadok minden építő jellegű tanácsot és véleményt. Sok hasznos trükköt, tippet olvastam már ezen az oldalon, amiket hasznosítani tudtam. Sajnálom, hogy nem sikerül a szakácsként való regisztrálás, talán érdemes lenne tanácsot kérni a NoSalty csapatától, hátha tudnak segíteni!

Üdv: Narancshéj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-01-17 13:34

Az alapreceptbe egyáltalán nem kell olaj.Attól csak tömött lesz, és nem az a cél.Én 3 évien át nap mint nap ezt sütöttem,a cukiba.

annafulop
KösziAnyu / annafulop Thu, 2013-01-17 19:01

Kedves Némethné Zsuzsa!

Biztos van más piskótarecept is, ami jó, sőt jobb is...gondolom milyen isteni lehet a cukrászati piskóta! Anyukám anno a vizessel próbálkozott, és az sohasem sikerült, ezért tértünk át erre a variációra. Jó sok töltelékkel ez is nagyon finom! :)

Üdv: Narancshéj

sbea81
sbea81 Thu, 2013-01-03 13:40

Bocsi de csak most tudok válaszolni!Sikerült a piskóta tökéletes a recept köszönöm!!

sbea81
sbea81 Fri, 2012-12-28 22:31

Köszönöm a válaszod,az én receptem az nem olajos hanem vizes piskóta!Holnap megsütöm és beszámolok róla.Köszi még egyszer!

sbea81
sbea81 Fri, 2012-12-28 21:46

Azt szeretném kérdezi mekkora tepsibe simítod?Olyan szép a piskótád nekem sose sikerül mert mindig eltörik!

annafulop
KösziAnyu / annafulop Fri, 2012-12-28 22:28

Kedves sbea81!

A piskótatésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe szoktam elsimítani. Nem kell megijedni, ha túl lapos, a benne lévő sütőportól szépen meg fog emelkedni és kb. 1 cm magas lesz. Nem tudom, hogy eddig milyen recept alapján sütötted a piskótát (anyukám szerint is borzasztóan nehéz piskótát sütni), de ez pillanatok alatt megvan, és még sose sikerült elrontanom. Próbáld ki Te is, szerintem sikerülni fog! :)

Üdv: Narancshéj

582
tojás 4 db
cukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 tk
napraforgó olaj 1.5 ek
gesztenyemassza 250 g
vaj 100 g
porcukor 1 ek