r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskótatekercs Narancshéjtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Gesztenyés piskótatekercs Narancshéjtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A szóráshoz

Összesen 582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A szóráshoz

Összesen 2327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A szóráshoz

Összesen 294 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 582 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A szóráshoz

  • 1 ek porcukor (hogy mikor feltekerve hűl a piskóta, ne ragadjon össze)

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet adagonként hozzáadjuk, végül az olajat is elkeverjük benne.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen eloszlatjuk a piskótatésztát, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  3. Eközben elkészítjük a gesztenyekrémet. A masszát átpasszírozzuk, és hozzáadunk annyi vajat, hogy kenhető állaga legyen.
  4. Mikor kész a piskóta, meghintjük kevés porcukorral, a sütőpapírral együtt feltekerjük, és hűlni hagyjuk.
  5. Mikor kihűlt, kitekerjük, rákenjük a gesztenyekrémet, és óvatosan visszatekerjük (immár a sütőpapír nélkül).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 22807
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Ajánló

A gesztenyekrémbe keverhetünk rumot, tehetünk bele meggy szemeket, készíthetjük habtejszínnel, ettől krémes, könnyű lesz az állaga. A tekercs tetejére készíthetünk csokimázat, vagy bőven megszórhatjuk porcukorral, kínálhatjuk tejszínhabbal.

Receptkategóriák

Gesztenyés piskótatekercs Narancshéjtól
KösziAnyu 23 recept

Ezt egy alapreceptnek szántam, amit mindenki kedve és ízlése szerint tud variálni. Lentebb, az ajánlat rovatnál adok ehhez pár ötletet.

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Azt szeretném kérdezi mekkora tepsibe simítod?Olyan szép a piskótád nekem sose sikerül mert mindig eltörik!

KösziAnyu

Kedves sbea81! A piskótatésztát 30x40 cm-es, süt?papírral kibélelt tepsibe szoktam elsimítani. Nem kell megijedni, ha túl lapos, a benne lév? süt?portól szépen meg fog emelkedni és kb. 1 cm magas lesz. Nem tudom, hogy eddig milyen recept alapján sütötted a piskótát (anyukám szerint is borzasztóan nehéz piskótát sütni), de ez pillanatok alatt megvan, és még sose sikerült elrontanom. Próbáld ki Te is, szerintem sikerülni fog! :) Üdv: Narancshéj

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszod,az én receptem az nem olajos hanem vizes piskóta!Holnap megsütöm és beszámolok róla.Köszi még egyszer!

KösziAnyu

Nagyon szívesen! Bízom benne, hogy sikerülni fog, jó sütést! :)

Törölt felhasználó

Bocsi de csak most tudok válaszolni!Sikerült a piskóta tökéletes a recept köszönöm!!

KösziAnyu

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikerült! :)

Törölt felhasználó

Az alapreceptbe egyáltalán nem kell olaj.Attól csak tömött lesz, és nem az a cél.Én 3 évien át nap mint nap ezt sütöttem,a cukiba.

KösziAnyu

Kedves Némethné Zsuzsa! Biztos van más piskótarecept is, ami jó, s?t jobb is...gondolom milyen isteni lehet a cukrászati piskóta! Anyukám anno a vizessel próbálkozott, és az sohasem sikerült, ezért tértünk át erre a variációra. Jó sok töltelékkel ez is nagyon finom! :) Üdv: Narancshéj

Zsuzsamama56

Azért nem sikerülhetett, mert kevés g?z kell hozzá, és nem szabad kiszárítani.Narancshéj!Azért nincs harag, csak a tapasztalatomat írtam meg,ez nem jelenti persze azt, hogy nem jó a tiéd.Kár, hogy az enyémet nem tudom neked bemutatni, pedig szerettem volna, de valami hiányos a gépemen.Üdv.

KösziAnyu

Kedves zsuzsamama56! Egyáltalán nincs harag, s?t! Örülök, ha más is megosztja velem a tapasztalatait, örömmel fogadok minden épít? jelleg? tanácsot és véleményt. Sok hasznos trükköt, tippet olvastam már ezen az oldalon, amiket hasznosítani tudtam. Sajnálom, hogy nem sikerül a szakácsként való regisztrálás, talán érdemes lenne tanácsot kérni a NoSalty csapatától, hátha tudnak segíteni! Üdv: Narancshéj

Borsó630

Köszönöm a receptet, már többször is elkészítettem és mindig nagy sikert aratott:) Annyit ,hogy én külön pici sóval a fehérjét habbá vertem, és úgy adtam hozzá a masszához.

KösziAnyu

Kedves v.csilla0630! H?, örülök és nagyon szívesen! :) A só jó ötlet, attól elvileg nagyobb lesz a hab (cukor vagy 1-2 csepp citromlé/ecet is ezt eredményezi). Üdv: Narancshéj

-Likőr-

Kedves Narancshéj:-) Piskótatekercshez kerestem tésztának valót, a tiédre esett a választásom, remekül m?ködik:-) (A töltelék pudingos-kávés volt.) Köszönöm a jó receptet:-)

k-zsuzsa

Szia! Életem els? piskótatekercsét sütöttem a recepted alapján. Borzasztóan féltem a dologtól, hogy nem sikerül, mármint a tekerés. De jelentem, tökéletes lett! :) Nem variáltam semmit, úgy csináltam ahogy le van írva és simán feltekeredett, kinyúlt, visszatekeredett, semmi törés. KÖSZÖNÖM :)

Törölt felhasználó

Kedves Narancshéj ! Elkészítettem els? piskotatekercsemet a te recepted alapján. Tökéletes lett ! :) köszönöm , mentettem ! Baracklekvárral töltöttem de ezt gesztenyéset is megcsinálom hamarosan !

Hozzávalók

A piskótához

A gesztenyés krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek