Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsiráf tekercs

Zsiráf tekercs
Zsiráf tekercs
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor elkezdtem csinálni, még nem tudtam, milyen krém legyen benne, mi menne a banán mellé. Aztán valahogy a boltban szembetaláltam magam a natúr vajkrémmel, és gondoltam ez az! Utána a csokoládé és a tejszínhab már nem volt kérdéses. :)

Azt már nem is kell hozzátenni, hogy ennek hatására leginkább egy vakondtúrástorta tekercsre hasonlít az íze a legjobban, és hamar fogy. :)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek liszt

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásból, a cukorból és a lisztből piskótatésztát készítünk. 
  2. A piskótatésztából kb. 5 evőkanállal egy mélyhűtőzacskóba rakunk, majd levágjuk a zacskó sarkát, és a zsiráf foltjait körülölelő fehér mintát rajzolunk a sütőpapírra.
  3. Majd 190 fokra, 2 percre betesszük a sütőbe, hogy megszilárduljon.
  4. A maradék piskótatésztához hozzákeverjük a kívánt mennyiségű kakaót, és a már sütőből kivett tepsin egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  6. Amikor a piskóta megsült kivesszük, majd még meleg állapotában -a sütőpapírtól megszabadítva- egy konyharuhával felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  7. Közben a tejszínhabot felverjük a vanillincukorral és a habfixálóval, majd a végén óvatosan hozzákeverjük az apró darabokra felvágott csokoládét. 
  8. A natúr vajkrémet átkeverjük szintén egy mixerrel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  9. A kihűlt piskótát legöngyölítjük, majd megkenjük a krémmel, és a piskóta első 1/3-ának végére behelyezzük -nagyjából egy egyenes mentén- a két megpucolt banánt egészben. 
  10. Felgöngyölítjük, majd hűtőbe rakjuk, 1-2 órát állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 499
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vakondtúrástorta - tekercs, banános piskótatekercs, tejszínes vajkrémmel töltött piskótatekercs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!