r
Nosalty Logó

Zsiráf tekercs

Vegyészkedő Katica
Zsiráf tekercs
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

627
Kalória
12.2g
Fehérje
50.2g
Szénhidrát
42g
Zsír
82.3g
Víz
253.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 5021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    336.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2030 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3317.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1491 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    658.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    443 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1322 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2535 micro
Összesen 5021 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásból, a cukorból és a lisztből piskótatésztát készítünk.
  2. A piskótatésztából kb. 5 evőkanállal egy mélyhűtőzacskóba rakunk, majd levágjuk a zacskó sarkát, és a zsiráf foltjait körülölelő fehér mintát rajzolunk a sütőpapírra.
  3. Majd 190 fokra, 2 percre betesszük a sütőbe, hogy megszilárduljon.
  4. A maradék piskótatésztához hozzákeverjük a kívánt mennyiségű kakaót, és a már sütőből kivett tepsin egyenletesen eloszlatjuk.
  5. 170 fokon tűpróbáig sütjük.
  6. Amikor a piskóta megsült kivesszük, majd még meleg állapotában -a sütőpapírtól megszabadítva- egy konyharuhával felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez

  1. Közben a tejszínhabot felverjük a vanillincukorral és a habfixálóval, majd a végén óvatosan hozzákeverjük az apró darabokra felvágott csokoládét.
  2. A natúr vajkrémet átkeverjük szintén egy mixerrel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  3. A kihűlt piskótát legöngyölítjük, majd megkenjük a krémmel, és a piskóta első 1/3-ának végére behelyezzük -nagyjából egy egyenes mentén- a két megpucolt banánt egészben.
  4. Felgöngyölítjük, majd hűtőbe rakjuk, 1-2 órát állni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Amikor elkezdtem csinálni, még nem tudtam, milyen krém legyen benne, mi menne a banán mellé. Aztán valahogy a boltban szembetaláltam magam a natúr vajkrémmel, és gondoltam ez az! Utána a csokoládé és a tejszínhab már nem volt kérdéses. :) Azt már nem is kell hozzátenni, hogy ennek hatására leginkább egy vakondtúrástorta tekercsre hasonlít az íze a legjobban, és hamar fogy. :)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...