r
Nosalty Logó

Sajtos virág kelt tésztából

Iluska
Sajtos virág kelt tésztából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kelt tészta

tetejére

442
Kalória
17.1g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
13.6g
Zsír
74.9g
Víz
54g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

kelt tészta

tetejére

Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

kelt tészta

tetejére

Összesen 3088 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

kelt tészta

tetejére

Összesen 193 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    597 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6253.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    4182 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    933 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 3088 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

kelt tészta

  1. A tészta alapanyagait összegyúrjuk, dagasztjuk (langyos tejben felfutott élesztővel). Az olajat a végén adjuk hozzá. Letakarva megkelesztjük kb. 1 óra alatt.
  2. Ha megkelt, tojásnál nagyobb golyókat formálunk (attól függ, mekkora virágokat szeretnénk). Ellapítjuk, közepére kisebb átmérőjű poharat állítunk (2 cm maradjon ki). A kimaradt részt a pohár széléig bevagdossuk, egyforma szélességűre (kb. 10 db lesz). Minden bevágást ellapítunk, majd kettőt-kettőt összecsípünk. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
  3. A virágok közepére pakoljuk a húsos egyveleget. Átkenjük egész tojással. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, 190-200 fokon megsütjük. Jó étvágyat!

tetejére

  1. Az olajra tesszük a kockára vágott tarját, majd a szintén kockára vágott lila hagymát. Majd a piros paprikát is mellé dobjuk. Petrezselyemmel szórjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A virágok közepére halmozunk belőle egy-két evőkanálnyi mennyiséget.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon ötletes, csinos kis virágokat kapunk!!! Ráadásul még az ízük is csábító!!!

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek