r
Nosalty Logó

Sajtos-hagymás kelt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Sajtos-hagymás kelt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 867 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3455 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 277 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7054.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    5987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 867 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28216.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    23948 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 3455 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Mikor szép aranybarna, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
  2. A tejet meglangyosítjuk, egy csipet cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. Egy nagy tálba kimérjük a kétféle lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, tojásokat, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt, majd összedolgozzuk a tésztát.
  4. Letakarva a duplájára kelesztjük (kb. fél óra).
  5. A sütőt előmelegítjük 190°C-ra.
  6. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőt kör alakúra nyújtjuk (kb. 30 cm átmérővel).
  7. A kerek tésztalapokat négy-négy részre vágjuk.
  8. A körcikkeket megtöltjük. A hagymát elosztjuk úgy, hogy minden tésztára egyformán jusson. Az edami sajtot nyolc egyenlő részre osztjuk. A sajtcikkeket és az edami sajtot a hagymára helyezzük. A tésztacikkek széleit alaposan összedolgozzuk úgy, hogy végül nyolc darab háromszög formájú batyut kapjunk. Ezek lesznek a tortaszeletek.
  9. Egy 26 cm átmérőjű piteformát kikenünk olvasztott margarinnal, majd a "tortaszeleteket" belehelyezzük a formába úgy, hogy az összeillesztett részük kerüljön alulra és széleiket megkenjük margarinnal, hogy ne ragadjanak össze.
  10. A "torta" tetejét is megkenjük margarinnal, majd előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6130
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Sok volt a húsból mostanság, ezért az most kimaradt a töltelékből, de sonkával vagy tarjával is finom lehet. Azért legközelebb az is kerül bele. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gondoltam, meglepem magunkat egy finom vasárnapi reggelivel, de nem akartam sok kis buktát csinálni. Törtem kicsit a fejem, és arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne a kelt tésztából tortaszeleteket formázni.:) Mutatós lett, és nem utolsó sorban könnyen szétválaszthatók a szeletek, így nem potyog ki a töltelék. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Ági! Nagyon ügyi vagy, jó ötlet ez a forma! Az biztos, h. szeretném. A pici kép alapján mindenképpen rá kellett kattintanom. :-))) Puszi: Gabi

Ági78

Szia Gabi! Köszönöm szépen! Kedves vagy! Sajna már elfogyott, pedig szívesen áttuszkoltam volna itt egy szeletet kóstolás végett.:D Puszi: Ági

Tmea

Ez valami pazar! Nagyon fincsi! Nagyon ellene vagyok az élelmiszerpazarlásnak, viszont az újhagyma zöldjét senki nem eszi a családunkban, így felhalmozódott egy egységnyi, azzal készítettem el. Jól variálható, ha valami sósra vágyunk, lesz még ilyen nálunk, felvéve a családi receptárba! :-) Üdv Tímea

Ági78

Szia Tímea! De örülök, hogy megtetszett a recept és kipróbálva ízlett is! :D Köszönöm szépen, hogy megírtad! No majd én is kipróbálom újhagymával, most úgy is aktuális. További jó sütés-f?zést kívánok! Üdv: Ági

Trixi63

Kedves Ági, A kenhet? félzsíros sajt hova megy? A tésztacikkek széleit hogy dolgozzuk össze, ha már rápakoltuk a hagymát, és a sajtot. Válaszodat el?re is köszi. Üdv. Trixi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek