Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros ravioli kalácskák

Szilvalekváros ravioli kalácskák
Szilvalekváros ravioli kalácskák
57 perc / előkészület: 45 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fogadott nagyinktól kaptunk két kis üveg szabolcsi szilvalekvárt. Isteni finom, pont ebbe a sütikébe való. Nem túl édes, puha, kelt tésztás kalácska. Uzsonnára, tízóraira is kiváló. 18 db kalácska lett belőle.

Ha valaki sok lekvárral szereti, tehet bele 1,5 teáskanállal, azt talán még elbírja, és nem jön ki.

Az összeillesztéskor a virágok lisztezett felülete alulra és felülre kerüljenek, így jobban összetapad a tészta. Ha valaki szeretné felhasználni a lekenésnél megmaradt tojásfehérjét, az nyugodtan használhatja ragasztóként a virágok pereménél, bár enélkül sem estek szét.

hozzávalók / 9 adag

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Töltelékhez:

Lekenéshez:

  • 1 nagyobb tojássárgája
  • 2 ek tej

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját.
  2. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
  5. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk. Egy isler szaggatóval nagyobb virágokat szaggatunk.
  6. Minden másodikra teszünk 1 púpos tk szilvalekvárt. Minden második virág közepére egy éles késsel vágunk egy 2,5 cm-es keresztet, a kezünkbe véve kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
  7. Egy, az isler formázótól kisebb pohár (én pezsgőst használtam) száját lisztbe mártjuk, és a két réteget összenyomjuk vele.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és lekenjük egy tojássárgájával.
  9. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik. 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.
  11. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 408
elküldve: 34
receptkönyvben: 404
elkészítve: 19/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros sütikék, kelt tésztavirágok, szilvalekváros kelt tészta

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VioletTakacs
VioletTakacs Sun, 2018-06-24 18:58

Nagyon jol nezz ki. Tessek szives mondani, milyen elesztot kell hasznalni Friss vagy Szaraz? Ahol en vagyok nem lehet friss elesztot kapni. Koszonom valaszat!

Udv. Ibolya

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sun, 2018-06-24 20:16

Kedves VioletTakacs!

Jelen esetben friss élesztőt használt szakácsunk, ha száraz élesztővel szeretné elkészíteni, javasoljuk, 1 csomaggal (7 g) használjon belőle.
Jó sütögetést!

Nosalty

3masmama
3masmama Thu, 2014-09-25 09:56

Meseszép:-))Ki fogom próbálni, ezt a szemet és gondolom pocakot is gyönyörködtető finomságot. Köszi

katyoka
katyoka Sun, 2013-05-26 20:21

Nekem nem lett ennyire szép, mint a képeken, nagyon megkeltek, pedig próbáltam minél vékonyabbra nyújtani. Az íze kárpótolt mindenért, mert nagyon finom, 10 db-ot!!!! én ettem meg belőle. Hm. Szóval 9 személyre ez a mennyiség csak álom nálunk...
Más töltelékkel is ki fogom próbálni, párom vanília pudingot tudna még bele elképzelni.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-05-27 22:10

Kedves Katyoka,
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett :-) A vanília puding tényleg jó ötlet, én is ki fogom próbálni.
Szép estét kívánok!
Üdv: Andi

Tunderanyo
Tunderanyo Sat, 2013-05-18 10:46

Kedves Andi!
Ma megsütöttem ezt a fantasztikus kis süteményt!
Nemcsak ugyanilyen gyönyörűek lettek,mint neked,de nagyon-nagyon finom is.
A tésztájába tettem 1 citrom reszelt héját és mivel nem szeretem a szilvalekvárt, üveges sárgabaracklekvárral töltöttem meg.A biztonság kedvéért lekentem a széleket tojás fehérjével,nem folyt ki a töltelék.Nagyon köszönöm ezt a receptedet is,várom a többi jó ötleteidet.
Legyen nagyon szép napod.
Üdv.Tündi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-05-27 22:07

Kedves Tündi,
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett.
Kedves egészségetekre!
Szép estét!
Üdv:Andi

gabo2
gabo2 Sat, 2013-05-11 11:30

Kedves Andi!

Mentve, sütve, megéve!! Finom lett.
Legyen szép napod!
Üdv: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-05-08 13:30

Kedves Andi,
ne csodálkozz a sok dícséreten:) Ez annyira ígértes, megsütni való sütemény, hogy a látványátol én is kedvet kaptam! Rejtett tartalékként, még nekem is van egy ajándékba kapott utánozhatatlanul remek, igazi, üstben főzőtt szilvalekvárom. Itt a remek alkalom:) Köszönöm, köszönöm:))))) Üdv: Gabi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-05-14 14:04

Kedves Gabi,
Aranyos vagy, köszönöm :-)
Kellemes sütögetést kívánok a kalácskákhoz!
Szép napot kívánok!
Üdv:Andi

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-05-16 17:33

Nemsokára sütöm, de ahogy elkészült, ígérem beszámolok. Naprakészen tartom a receptet:) Üdv: Gabi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-05-08 08:06

Valami csodás, gyönyörűséges finomság!! :D
Köszönöm szépen, mentem.
Nagyon ügyes vagy, fantasztikus ötleteid vannak, gratulálok! :D
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-05-08 11:34

Szívmelengető a sok kedvesség, amit kapok, nem is győzöm megköszönni :-) :-)
Köszönöm, köszönöm!!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-05-06 06:48

Andi, ez egy újabb remekmű, csak csodálni tudom az ötleteidet és a kivitelézést. Köszi, hogy megosztod velünk. Piroska

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-05-08 11:32

Köszönöm szépen kedves Piroska. Én is nagy csodálója vagyok a Te alkotásaidnak.
Szép napot kívánok! Andi

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sun, 2013-05-05 15:48

Kedves Andi,

Csak ismételni tudnám az előttem szólókat :) Nagyon tetszik az ötleted, köszi érte!
üdv,
Zilka

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-05-05 07:49

Kedves Andi! Ezek csodálatosak!!! Ilyen guszta aprósütiket ritkán lát az ember. Nagyon ügyes vagy, gratulálok! Fahéj

Tunderanyo
Tunderanyo Sat, 2013-05-04 18:50

Kedves Andi!
Már megint egy szupi recept tőled,amit azonnal mentek és el is fogom készíteni,mint a többit!
Köszi.
Legyen szép napod.
Tündi