r
Nosalty Logó

Garnélás tészta Sireta konyhájából

Sireta
Garnélás tészta Sireta konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

501
Kalória
22.8g
Fehérje
74.8g
Szénhidrát
12.5g
Zsír
282.1g
Víz
84g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    282.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    2818 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    1190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    846.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2207 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8454 micro
Összesen 1508 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    422 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük fel a tésztát főni sós vízben, 8-12 percig, attól függően, hogy szeretjük :). Ezalatt készítsük elő az alapanyagokat, szeleteljük fel a hagymát, a paradicsomot, a cukkinit, öblítsük át a fagyasztott garnélát, aprítsuk fel a bazsalikomot. Ha közben megfőtt a tészta, szűrjük le, tegyük egy szép tálba.
  2. A karikára vágott hagymát egy serpenyőben fűszerezzük sóval, borssal, dinszteljük meg az olajon.
  3. Tegyük bele a kis kockára vágott paradicsomot és a vékony karikára szeletelt cukkinit (én nem szoktam meghámozni, csak alaposan megmosom), ízesítsük korianderrel és szerecsendióval.
  4. Amikor összeesett a cukkini, tegyük bele a garnélát és a fokhagymát, addig főzzük, míg a paradicsom teljesen szétfő. A felaprított bazsalikomot az utolso 2 percben tegyük hozzá. Ha oda akar égni, egy picike vizet tehetünk rá, attól függően, mennyire lédús a paradicsomunk.
  5. Ha kész, öntsük rá a tésztára, és már fogyasztható is :) Illatos fehérbort, pl. cserszegi fűszerest kínáljunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Vendégeskedtem egy barátom konyhájában, s mire hazajött, ebédet szerettem volna produkálni :) Abból ga(rá)zdálkodtam, amit találtam. Én otthon teljes kiőrlésű penne tésztát használtam volna, de így is finom lett :)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...