r
Nosalty Logó

Garnélás tészta gyömbérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hena
Garnélás tészta gyömbérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2067 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2099.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    71.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6298.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    3002 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    906.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 2067 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót gondosan készítsünk elő, mert gyorsan készül el a mártás! Egyedül a fokhagymát ne aprítsuk fel előre, mert elveszti az ízét!
  2. A tésztát rakjuk fel főni.
  3. Olívaolaj és vaj keverékét nagy, magas falú serpenyőben, közepes hőfokra felmelegítjük.
  4. Az apróra vágott hagymát majdnem készre dinszteljük, majd hozzáadjuk a gyömbért és a paradicsomot is.
  5. Körülbelül 1 perc múlva hozzáadjuk a rákot, ízlés szerint megsózzuk. Nagyobb lángon folyamatos kevergetés mellett felhevítjük.
  6. Hozzáadjuk a fehérbort, amikor felforrt, az időközben felaprított fokhagyma felét, és a chilit hozzákeverjük.
  7. Pár perc főzés után hozzáadjuk a tejszínt, és közepes lángon, néhány percig lassú tűzön forraljuk. Kóstoljuk meg, hogy kell-e még sózni, mert a tejszíntől édes lehet a mártás.
  8. Az ekkorra éppen elkészült tésztát leszűrjük (ne öblítsük le!).
  9. A mártáshoz hozzákeverjük a maradék fokhagymát, és a tésztát, és összemelegítjük. Ízlés szerint, közvetlen a tálalás előtt belerakhatunk frissen felaprított petrezselymet is. Forrón tálaljuk!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6037
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

Ajánlott ital: száraz, fiatal, üde fehérbor, görög rajongóknak hideg retsina.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyömbértől és a chilitől igazán pikáns lesz a mártás, de nem csípős!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!