Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás-lazacos tagliatelle

Garnélás-lazacos tagliatelle
Garnélás-lazacos tagliatelle
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a garnélát és a lazacot külön-külön, gondoltam kipróbálom együtt is. Bevált, nagyon jók együtt!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott garnélánk van, akkor kiolvasztjuk először, majd szárazra töröljük! (Egy jó óra alatt kiolvad.)
  2. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát roppanósra.
  3. Míg a tészta elkészül, megcsináljuk a szószt. Egy mély serpenyőben felhevítjük a vajat, majd beletesszük a vékonyra felszeletelt fokhagymát, kis idő elteltével beledobjuk a garnélákat és a felcsíkozott lazacot és rányomjuk a fél citrom levét.
  4. Egy-két perc sütés után megszórjuk bőven petrezselyemmel, majd felöntjük a tejszínnel és fűszerezzük: sóval, borssal, metélőhagymával és a mustárral.
  5. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a lecsöpögtetett tésztát.
  6. Parmezánnal meghintve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 399
elküldve: 8
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Baribon

Mióta szakács: 2010.07.30.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes tészta garnélával és lazaccal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

616
tagliatelle 50 dkg
garnéla 20 dkg
füstölt lazac 20 dkg
főzőtejszín 5 dl
fokhagyma 5 gerezd
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
citromlé 1 fél citromból nyert
mustár 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek