r
Nosalty Logó

Koktélrákos spagetti Sárika konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Koktélrákos spagetti Sárika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    774 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 531 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5283.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    867 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1611 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2548 micro
Összesen 1594 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük a spagettit sós vízbe főni, de csak roppanósra főzzük.
  2. Közben egy serpenyőben az olívaolajat felhevítjük, belerakjuk a fokhagymát, majd rádobjuk a rákot, sózzuk, megfuttatjuk az olajon, majd meghintjük az apróra vágott friss petrezselyemmel. Nagyon sok kell bele, rádobjuk a chilit és 1 dl spagetti főzőlevet öntünk hozzá.
  3. Leszűrjük a spagettit, nem kell leöblíteni, összekeverjük a rákkal. Adhatunk hozzá 1 dl tejszínt is, ha egy kicsit száraznak tűnne a spagetti, amit kiforralunk és forrón tálaljuk. Tálaláskor meghintjük reszelt sajttal. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1517
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Koktélrákos spagetti Sárika konyhájából
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek