r
Nosalty Logó

Ganca lilakáposztával

Katicabogaram
Ganca lilakáposztával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
8.3g
Fehérje
56.2g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
331.9g
Víz
29.5g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
16.5g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    517 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5094 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 1451 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és nagyon vékonyan feldaraboljuk. Feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi épp ellepi.
  2. Ezalatt a kacsazsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Fontos, hogy piruljon és ne párolódjon, mert akkor lesz igazán finom.
  3. A lilakáposztát felcsíkozzuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk közben a cukrot, a felszeletelt fokhagymát, a sót, borsot és köménymagot. Végül felöntjük az ecettel és a borral. Készre pároljuk.
  4. Ha megfőtt a krumpli, akkor leöntünk a levéből annyit, hogy a krumpli felééig érjen. Ezután durván összetörjük, és visszatéve a tűzre apránként hozzáadjuk a lisztet. Ez egy igen melós része a ganca készítésének, de megéri bíbelődni vele. A lényeg, hogy a liszt elvegyüljön a krumplival, és ne legyenek csomók benne. Lehet több-kevesebb liszt kell majd hozzá, ez a krumplitól is függ. Egy formázható masszát kell kapnunk.
  5. Két evőkanál segítségével galuskákat formázunk a krumplis masszából, egyenként megforgatjuk a hagymás zsírban, és utána belehelyezzük a tepsibe. Ne fedjék egymást, mert akkor nem tud finoman megpirulni!
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd tejföllel és a párolt lilakáposztával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nagymamám készítette mindig nekünk ezt a finomságot. Ő hívja gancának. :) A legegyszerűbb változatát csinálta mindig nekünk, én egy kicsit tovább vittem a dolgot a lilakáposztával és a tepsiben való sütéssel. Szoktam hozzá szalonnát is pirítani, úgy is nagyon finom és persze laktató. Krumpli mindig van a háznál, és nem egy drága étel! Érdemes kipróbálni!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek