Nosalty Logó

Ganca lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Ezen a képen: Ganca lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 361 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1451 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 361 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    517 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5094 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 1451 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és nagyon vékonyan feldaraboljuk. Feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi épp ellepi.
  2. Ezalatt a kacsazsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Fontos, hogy piruljon és ne párolódjon, mert akkor lesz igazán finom.
  3. A lilakáposztát felcsíkozzuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk közben a cukrot, a felszeletelt fokhagymát, a sót, borsot és köménymagot. Végül felöntjük az ecettel és a borral. Készre pároljuk.
  4. Ha megfőtt a krumpli, akkor leöntünk a levéből annyit, hogy a krumpli felééig érjen. Ezután durván összetörjük, és visszatéve a tűzre apránként hozzáadjuk a lisztet. Ez egy igen melós része a ganca készítésének, de megéri bíbelődni vele. A lényeg, hogy a liszt elvegyüljön a krumplival, és ne legyenek csomók benne. Lehet több-kevesebb liszt kell majd hozzá, ez a krumplitól is függ. Egy formázható masszát kell kapnunk.
  5. Két evőkanál segítségével galuskákat formázunk a krumplis masszából, egyenként megforgatjuk a hagymás zsírban, és utána belehelyezzük a tepsibe. Ne fedjék egymást, mert akkor nem tud finoman megpirulni!
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd tejföllel és a párolt lilakáposztával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 32153
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Savanyú uborkával ettük legutóbb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katicabogaram 38 recept

A nagymamám készítette mindig nekünk ezt a finomságot. Ő hívja gancának. :) A legegyszerűbb változatát csinálta mindig nekünk, én egy kicsit tovább vittem a dolgot a lilakáposztával és a tepsiben való sütéssel. Szoktam hozzá szalonnát is pirítani, úgy is nagyon finom és persze laktató. Krumpli mindig van a háznál, és nem egy drága étel! Érdemes kipróbálni!

Hozzászólások

Lolacska

Kedves bogárka! Én is ismerem ezt az ételt és ennek is a szalonnás változatát. Nagyon finom, csak ajánlani tudom! :)

Katicabogaram

Kedves Lola! Szalonnával is nagyon finom. S?t, ettük már párolt spenóttal is. Sok változatát el lehet készíteni! Köszönöm a hozzászólásod. Üdv: Bogi

Törölt felhasználó

Én vas megyei vagyok, felénk dödölle az étel neve.:)

mamec

A lilakáposztát az olajban megpirított cukorba forgatva, utána f?szerezve isteni ízt kap.

Törölt felhasználó

Szia! Szerencsére van hozzá minden itthon, ki is próbálom! Köszi!

Katicabogaram

Szia! Arra figyelj, hogy lehet a liszted nem olyan min?ség?, mint az enyém. Ennek függvényében változhat a mennyiség. Egy jól formázható tésztát kell kapnod! :) Jó étvágyat! Bogi

Törölt felhasználó

Rendben! Köszönöm, hogy szóltál. Általában belefutok az ilyen rejtett dolgokba, pedig már jó pár éve f?zök. :))))

Törölt felhasználó

Sajnos sokadik próbálkozás után sem sikerül írt recept alapján dödöllét-gancát készítenem. Szerintem nem érdemes próbálkoznia annak, aki nem látta otthon sokat életében, hogy pontosan hogyan is kellene ..... :(

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek