Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Galuska vadász módra

Galuska vadász módra
Galuska vadász módra
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

" Vadász módra" a vadas mártáshoz hasonló ízvilág miatt jött az elnevezés.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk stílusosan utána a Vadászt vagy más  elnevezéssel a Bakhangyát, Ciberét, Leót - hétköznapiasan vörösboros kólát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből a tojásokkal, csipet sóval, vízzel galuskatésztát keverünk be.
  2. Forró vízben kiszaggatjuk galuskaszaggatóval, és kifőzzük.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockára aprítjuk, olajon üvegesre pároljuk.
  4. A gombákat felkockázzuk, és a hagymával 1 dl vörösborral pároljuk, fűszerezzük ételízesítővel, majoránnával, őrölt köménnyel.
  5. A három gerezd fokhagymát belepréseljük fokhagymanyomóval.
  6. A 4 evőkanál liszttel 1 dl tejföllel 3 evőkanál mustárral és 2 dl tejjel habarást készítünk.
  7. A gombát ezzel besűrítjük, kb. 5 percig még főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 219
elküldve: 5
receptkönyvben: 196
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás galuska, galuska vörösboros mustáros szószban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stella
Stella / Stella Fri, 2011-01-21 11:27

 Aranyos vagy Do-Di ,mi imádjuk a tésztát,igaz nem egyszerre ,de mind elfogyott.

Do-Di
Do-Di Thu, 2011-01-20 23:03

Nagyon finom lehet! De ez már bányász-vájár-vadásztársaság galuskája is lehetne, mert akkora adag lesz ebből, hogy négy "normál" ember ezt nem tudja megenni ...:-) Az ízvilága nagyon tetszik, ki fogom próbálni, de kevesebb alapanyagból !:-) Köszönet érte!!

1183
finomliszt 1 kg
tojás 2 db
víz 1 dl
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
csiperkegomba 0.5 kg
tejföl 1 dl
finomliszt 4 evőkanál
mustár 3 ek
vörösbor 1 dl
tej 2 dl
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek