Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban

Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban
Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben lévő szép kis japánbirs bokor terméséből használtam fel pár darabot. Az idei tavasz, nyár nagyon tetszett neki, mert igen sok termett rajta. Pünkösdkor a gyönyörű narancs-rózsaszín virágaiban gyönyörködünk, nyár felé a kis növekedő almácskákban, és így ősz táján a szép megnőtt terméseit ehetjük. Azt tudni kell róla, hogy igen fanyar-savanykás szegénykém, de ezzel együtt nagyon finom, aromás, illatos gyümölcs. A fokhagymás hússzelethez ez az édes-savanyú ízvilág nekünk nagyon bejött... :-) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket besózzuk és borsot őrlünk rá. 
  2. Egy fedéllel rendelkező edényben megforrósítjuk az olajat, és belehelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat pár perc alatt kissé megsütjük.
  3. Ezalatt a fokhagymákat hanyagul megtisztítjuk (nem kell levenni a héjukat, csak ami épp kézzel lejön), egy széles pengéjű kés lapjával rájuk ütünk és a forró olajba dobjuk. Néhány percig sütjük, időnként megforgatva őket.
  4. Ezután forrásban lévő vízzel felöntjük, hogy kb. 3/4 magasságig érje a húsokat a víz. Kissé megsózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és puhára főzzük. Időnként, ha elfőné a levét mindig pótoljuk kevés forró vízzel.
  5. A japánbirset és az almákat megtisztítjuk, felkockázzuk.
  6. A mézet egy serpenyőben megmelegítjük, hozzáadjuk a vajat, beledobjuk először a japánbirset, néhány perc múlva mehet az alma is.
  7. Közepes tűzön össz. kb. 10 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöket.
  8. A megpuhult hússzeleteket kiszedjük, és a megmaradt szaftot hozzáöntjük egy szűrőn keresztül a gyümölcs-szószhoz. A szűrőben maradt fokhagymagerezdeket is belepasszírozuk. Összeforraljuk, beletesszük a húsokat és átforgatjuk benne.
  9. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 068
elküldve: 2
receptkönyvben: 84
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

japánbirses tarjaszelet, birsalmás sertéstarja, gyümölcsös tarjaszelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2014-09-08 20:25

Kedves Vicikó! Nekünk is van a kertben 2 szép japánbirs bokor, de eddig nem tudtam, hogy a termésével lehetne valamit kezdeni. Az íze hasonlit a birsalmára? Máskor főztél már vele? Kivncsian várom a válaszodat. Zsuzsa.

806
sertéstarja 1 kg
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
méz 5 ek
vaj 50 g
birs 25 dkg
alma 2 kis db