r
Nosalty Logó

Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban

Vicikó
Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

806
Kalória
44.4g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
51.2g
Zsír
280.1g
Víz
181.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
33.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 806 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 3223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A hússzeleteket besózzuk és borsot őrlünk rá.
  2. Egy fedéllel rendelkező edényben megforrósítjuk az olajat, és belehelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat pár perc alatt kissé megsütjük.
  3. Ezalatt afokhagymákat hanyagul megtisztítjuk (nem kell levenni a héjukat, csak ami épp kézzel lejön), egy széles pengéjűkés lapjával rájuk ütünk és a forró olajba dobjuk. Néhány percig sütjük, időnként megforgatva őket.
  4. Ezután forrásban lévő vízzel felöntjük, hogy kb. 3/4 magasságig érje a húsokat a víz. Kissé megsózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és puhárafőzzük. Időnként, ha elfőné a levét mindig pótoljuk kevés forró vízzel.
  5. A japánbirset és az almákat megtisztítjuk, felkockázzuk.
  6. A mézet egy serpenyőben megmelegítjük, hozzáadjuk a vajat,beledobjuk először a japánbirset, néhány perc múlva mehet az alma is.
  7. Közepes tűzön össz. kb. 10 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöket.
  8. A megpuhult hússzeleteket kiszedjük, ésa megmaradt szaftot hozzáöntjük egy szűrőn keresztül a gyümölcs-szószhoz. A szűrőben maradt fokhagymagerezdeket is belepasszírozuk.Összeforraljuk,beletesszük a húsokat ésátforgatjuk benne.
  9. Párolt rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A kertünkben lévő szép kis japánbirs bokor terméséből használtam fel pár darabot. Az idei tavasz, nyár nagyon tetszett neki, mert igen sok termett rajta. Pünkösdkor a gyönyörű narancs-rózsaszín virágaiban gyönyörködünk, nyár felé a kis növekedő almácskákban, és így ősz táján a szép megnőtt terméseit ehetjük. Azt tudni kell róla, hogy igen fanyar-savanykás szegénykém, de ezzel együtt nagyon finom, aromás, illatos gyümölcs. A fokhagymás hússzelethez ez az édes-savanyú ízvilág nekünk nagyon bejött... :-) 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...