Nosalty Logó

Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Fűszeres tarjaszelet japán birsalma szószban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 806 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3223 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 806 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427.9 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 3223 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 177 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket besózzuk és borsot őrlünk rá.
  2. Egy fedéllel rendelkező edényben megforrósítjuk az olajat, és belehelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat pár perc alatt kissé megsütjük.
  3. Ezalatt afokhagymákat hanyagul megtisztítjuk (nem kell levenni a héjukat, csak ami épp kézzel lejön), egy széles pengéjűkés lapjával rájuk ütünk és a forró olajba dobjuk. Néhány percig sütjük, időnként megforgatva őket.
  4. Ezután forrásban lévő vízzel felöntjük, hogy kb. 3/4 magasságig érje a húsokat a víz. Kissé megsózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, és puhárafőzzük. Időnként, ha elfőné a levét mindig pótoljuk kevés forró vízzel.
  5. A japánbirset és az almákat megtisztítjuk, felkockázzuk.
  6. A mézet egy serpenyőben megmelegítjük, hozzáadjuk a vajat,beledobjuk először a japánbirset, néhány perc múlva mehet az alma is.
  7. Közepes tűzön össz. kb. 10 perc alatt puhára főzzük a gyümölcsöket.
  8. A megpuhult hússzeleteket kiszedjük, ésa megmaradt szaftot hozzáöntjük egy szűrőn keresztül a gyümölcs-szószhoz. A szűrőben maradt fokhagymagerezdeket is belepasszírozuk.Összeforraljuk,beletesszük a húsokat ésátforgatjuk benne.
  9. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3895
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

A kertünkben lévő szép kis japánbirs bokor terméséből használtam fel pár darabot. Az idei tavasz, nyár nagyon tetszett neki, mert igen sok termett rajta. Pünkösdkor a gyönyörű narancs-rózsaszín virágaiban gyönyörködünk, nyár felé a kis növekedő almácskákban, és így ősz táján a szép megnőtt terméseit ehetjük. Azt tudni kell róla, hogy igen fanyar-savanykás szegénykém, de ezzel együtt nagyon finom, aromás, illatos gyümölcs. A fokhagymás hússzelethez ez az édes-savanyú ízvilág nekünk nagyon bejött... :-) 

Hozzászólások

vmzsuzsa

Kedves Vicikó! Nekünk is van a kertben 2 szép japánbirs bokor, de eddig nem tudtam, hogy a termésével lehetne valamit kezdeni. Az íze hasonlit a birsalmára? Máskor f?ztél már vele? Kivncsian várom a válaszodat. Zsuzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.