Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás húskockák

Aszalt szilvás húskockák
Aszalt szilvás húskockák
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egytálétel is úgy született, hogy mindenből volt egy kevés otthon, amit fel akartam hasznosítani és igazán jó végeredmény lett. A fotó lehet, hogy nem tükrözi vissza, hogy mennyire finom is volt, de nekünk nagyon ízlett:)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tipp: Esetleg a kimagozott aszalt szilvákat kettvághatjuk, ha "túl nagy falatnak" találjuk őket.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, valamint a sertéshúst is.
  2. A húskockákat egy kisebb tálba vagy zacskóba tesszük és leöntjük kevés olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és a vékony szeletekre vágott fokhagymával.
  3. Lezárjuk és kb 3 órát hagyjuk a hűtőben pácolódni.
  4. Mikor letelt az idő, a krumpli- és a hagymakocákat, az aszalt szilvákat és a pácolt sertéshúst (páccal együtt) egy sütőzacskóba tesszük, aminek a száját jó szorosan bezárjuk, fogvájóval 6-7 lyukat szurkodunk a zacskóra.
  5. Sütőben készre sütjük.
  6. Ha ezalatt már készen van a krumpli, de még nem pirult meg, akkor szétvágjuk a zacskót és hagyjuk pár percig még a sütőben, amíg szép piros lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

aszalt szilvás sertéshús, aszalt gyümölcsös hús, húskockás aszalt szilvával és burgonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lepényleső
Lepényleső / Lepényleső Sat, 2015-10-03 18:54

Szia, biztos még jobb, ha betartom a pácolási időt, amit javasolsz, de valahogy nekem sosincs erre módom. De nekem így is hibátlan volt, újra meg kellett ma csinálnom. Köszi a receptet!

416
sertéshús 30 dkg
burgonya 5 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
aszalt szilva 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
mustármag 1 kk
oregánó 1 kk
fokhagyma 2 gerezd