Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres sütőtökös-almás muffin

Fűszeres sütőtökös-almás muffin
Fűszeres sütőtökös-almás muffin
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi őszi klasszikus sütőtökkel, almával és sok-sok fűszerrel, egyszerűen! :)
 

A muffinformát szerezd be a Jófogás oldaláról:

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtököt félbevágjuk, tepsibe helyezzük, majd 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha megsült, kimagozzuk, majd egy tálba kanalazzuk. Hozzáadjuk a reszelt almát, és egy botmixer segítségével pépesre turmixoljuk. Belecsúsztatunk egy tojást, és jól elkeverjük.
  2. Egy másik tálba szórjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fűszereket, majd összekeverjük.
  3. A lisztet több részletben a sütőtökös masszához adagoljuk, és csomómentesre keverjük. Egy kevés olvasztott vajjal lazíthatunk a masszán.
  4. A muffinformát kikenjük vajjal és belisztezzük, majd óvatosan beletöltjük a masszát. 200 fokon 30 percig sütjük.
  5. A porcukrot elkeverjük a gyömbérporral, megszórjuk vele a muffinokat, és fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 265
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
826 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: Halloween, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tökös muffin, almás muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

177
sütőtök 0.5 kg
finomliszt 150 g
sütőpor 1 csomag
1 tk
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
cukor 3 ek
alma 1 db
tojás 1 db
vaj 30 g
vaj 1 dkg
finomliszt 10 g
porcukor 1 ek
gyömbérpor 1 tk