r
Nosalty Logó

Fűszeres sült karfiol Mártitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Fűszeres sült karfiol Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 365 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2192.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nagyobb rózsákra szedett karfiolt gőz fölött roppanósra pároljuk. Közben kikeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, olajat, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet tárkonnyal ízesítjük.
  2. A sütőedénybe kanalazzuk az olajat, ebben megforgatjuk egyenként a karfiolrózsákat. Megsózzuk, majd kiskanállal egyenletesen elosztva, bekenjük a tetejüket a mártással. Megszórjuk a zsemlemorzsával, rámorzsoljuk a kakukkfüvet, és megspricceljük olívaolajjal.
  3. Előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 27024
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.

Ajánló

Köretnek is kiváló alternatíva.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fűszeres sült karfiol Mártitól
Marti48 317 recept

Barátnőm receptjét próbáltam ki, ízletes!

Hozzászólások

Marti48

Köszönöm szepen! Üdvözlettel, Marti

Walaky

Kedves Nosalty! Ugye, nem felejtitek kiírni a mai kiemelést a Facebookkon??????!!!!!

Walaky

Kedves Nosalty! Ugye, nem felejtitek kiírni a mai kiemelést a Facebookkon??????!!!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.