r
Nosalty Logó

Brokkoli párizsi bundában, lencsecsírasalátával

NS
Brokkoli párizsi bundában, lencsecsírasalátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1016
Kalória
25.5g
Fehérje
88.9g
Szénhidrát
62.5g
Zsír
170.2g
Víz
119.5g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4058 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    170.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1206 micro
Összesen 1016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    102 g

Zsír

  • Összesen
    250.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2989.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1403 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    355.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4825 micro
Összesen 4058 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 247 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük.
  2. A lisztből a 2 tojással és a sörrel galuska lágyságú tésztát készítünk.
  3. Ételízesítővel ízesítjük, és a brokkolirózsákat beleforgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük egy kis delikáttal, és a lencsecsírára öntjük a mártást.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Mint az iskolában, úgy vártam, hogy kicsírázzon a vizes papírzsebkendőn a lencse. A lencsecsíra nagyon finom, egy kicsit hasonlít az íze a mogyoróéhoz.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek