r
Nosalty Logó

Rumbledetumps

NS
Rumbledetumps
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

465
Kalória
13.4g
Fehérje
31.7g
Szénhidrát
33.1g
Zsír
193.9g
Víz
90.9g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    193.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5435 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    775.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2770 micro
Összesen 1863 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A sárga vajrépát meghámozzuk, 1 cm-es kockákra vágjuk, és puhára főzzük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, 1,5 cm-es kockákra vágjuk, és megfőzzük.
  3. A kelbimbót megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni.
  4. A megfőtt sárga vajrépát és burgonyát összetörjük.
  5. Beledobjuk a vajat, és összekeverjük.
  6. Beledobjuk a leszűrt, megpuhult kelbimbót, összepasszírozzuk, és elkeverjük benne.
  7. Sózzuk és borsozzuk.
  8. A sajtot lereszeljük, a harmadát a masszához keverjük.
  9. Egy olajjal megkent kerámia vagy jénai tálba helyezzük, elegyengetjük a tetejét, és megszórjuk sajttal. Ha szépen szeretnénk tálalni, tegyük egy porciós sütőedénybe, vagy tapas tálba, és abban süssük. A kis sütőedényt a tányérra helyezve tálaljuk.
  10. Melegen fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x18x6

Skót tradicionális étel. Ahány ház, annyi recept. Van, ahol újkrumplit tesznek bele, máshol tejet is. Némelyek fél fej vékonyra szelt fejeskáposztát kevernek bele, mások egy apróra vágott hagymát vagy 3 aprított fokhagymagerezdet is. Igazi maradékmentő. Angol nyelvű leírása többek között rampantscotland.com, abelandcole.co.uk vagy bbc.co.uk weboldalakon található.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...