Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres ötmagvas kenyér

Fűszeres ötmagvas kenyér
Fűszeres ötmagvas kenyér
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sütöttem Doris Grant cipót és egyéb élesztős kenyereket, gondoltam, kipróbálok egy egészen másfajta típusú kenyeret, melynek hozzávalóit a saját ízlésemre alakítottam, és egészen jól sikerült. Még másnap, harmadnap is puha maradt, amin meg is lepődtem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba kimérjük a kukoricalisztet, hozzáadjuk a chia magot, a lenmagpelyhet, az útifű maghéjat, a fűszereket és a tökmagból 55 g-ot.
  2. A maradék tökmagot és a mandulapelyhet konyhai aprítón ledaráljuk, majd a többi hozzávalóhoz adjuk.
  3. A száraz anyagokhoz adjuk a langyos vizet, és jól eldolgozzuk, miután összeállt, lefedjük, és 1 órát hagyjuk pihenni. A tészta állaga igen tömör és kemény, de ilyennek kell lennie. (Ha túl lágy lenne rakhatunk még bele egy kis útifű maghéjat.) Ezalatt az idő alatt a sütőt előmelegítjük.
  4. Miután letelt az 1 óra, kicsit átgyúrjuk a tésztát, majd egy kiolajozott kenyérsütő formába rakjuk, a tetejét pedig megszórjuk megmaradt magvakkal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 45 60 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 599
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Myrtus

Mióta szakács: 2011.02.05.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszeres kenyér, 5 magvas kenyér, házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
víz 350 ml
kukoricaliszt 115 g
tökmag 165 g
mandulapehely 80 g
lenmagpehely 1 ek
chiamag 1 ek
napraforgómag 50 g
útifű maghéj 3 ek
provence-i fűszerkeverék 2 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
rózsabors 0 ízlés szerint