r
Nosalty Logó

Fűszeres narancslekvár Audrey konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Fűszeres narancslekvár Audrey konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.4 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2003.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    2643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2940 micro
Összesen 2692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a narancsokat, és vágjuk ki a húsukat. Elég maszatos és pepecselős, de fontos, hogy a narancsnak a fehér hártyáját is távolítsuk el, különben keserű lesz, és az állaga sem lesz jó! Ezt úgy a legegyszerűbb, ha egy késsel gerezdenként kivágjuk a gyümölcs húsát. Van aki félbevágja, és kiskanállal szedi ki a narancshúst, kinek mi válik be. Lényeg, hogy közben a csöpögő levet fogjuk fel, és a visszamaradt részt is jól facsarjuk ki. Nekem 12 narancsból lett kb. 1 kg narancshús és lé, de ez függ a narancsok méretétől típusától és ügyességünktől is :).
  2. Tegyük egy főzőedénybe a narancsot, narancslevet, keverjük hozzá a befőzőcukrot, dzsemfixet, és botmixerrel turmixoljuk össze tetszés szerint, attól függően, ki mennyire szereti darabosan.
  3. Adjuk hozzá a fűszereket (érdemes teatojásba rakni őket), és állandó kevergetés mellett nagy lángon forraljuk fel, majd továbbra is keverve 3 percig hagyjuk forrni. Ha marad hab a tetején, azt távolítsuk el.
  4. Töltsük az előkészített üvegekbe. Jól zárjuk le őket, és fejjel lefelé hagyjuk állni őket 5 percig, majd hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten.
  5. Ebből a mennyiségből kb. 5 db 2 dl-es üveg lesz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6161
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 11.

Ajánló

Nagyon finom vajas kenyérre kenve, kekszekkel, süteményekkel, pohárkrémbe mascarponéval, csokihoz is remekül illik. Azok közül, akik ajándékba kapták, volt, aki visszajelzett, hogy csokis piskótához használta fel, és állítólag nagyon finom süti lett.

Receptkategóriák

Nagyszerű gasztorajándék, én tavaly karácsonyra készítettem. Az tény, hogy nagyon pepecselős a narancsot megtisztítani, de azt kell mondjam, megérte, nagy sikere volt. Nagyon finom, és remek lett az állaga is! Annyira jó lett, hogy muszáj lesz nekigyürkőznöm ismét. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?