r
Nosalty Logó

Fűszeres narancslekvár Audrey konyhájából

Audrey
Fűszeres narancslekvár Audrey konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

224
Kalória
1.9g
Fehérje
57g
Szénhidrát
0.2g
Zsír
167g
Víz
-
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
51.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 224 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2266 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    683.4 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2003.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    694 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    1618 micro
  • β-crypt
    2643 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2940 micro
Összesen 2692 kcal
  • 1% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 75 kcal

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a narancsokat, és vágjuk ki a húsukat. Elég maszatos és pepecselős, de fontos, hogy a narancsnak a fehér hártyáját is távolítsuk el, különben keserű lesz, és az állaga sem lesz jó! Ezt úgy a legegyszerűbb, ha egy késsel gerezdenként kivágjuk a gyümölcs húsát. Van aki félbevágja, és kiskanállal szedi ki a narancshúst, kinek mi válik be. Lényeg, hogy közben a csöpögő levet fogjuk fel, és a visszamaradt részt is jól facsarjuk ki. Nekem 12 narancsból lett kb. 1 kg narancshús és lé, de ez függ a narancsok méretétől típusától és ügyességünktől is :).
  2. Tegyük egy főzőedénybe a narancsot, narancslevet, keverjük hozzá a befőzőcukrot, dzsemfixet, és botmixerrel turmixoljuk össze tetszés szerint, attól függően, ki mennyire szereti darabosan.
  3. Adjuk hozzá a fűszereket (érdemes teatojásba rakni őket), és állandó kevergetés mellett nagy lángon forraljuk fel, majd továbbra is keverve 3 percig hagyjuk forrni. Ha marad hab a tetején, azt távolítsuk el.
  4. Töltsük az előkészített üvegekbe. Jól zárjuk le őket, és fejjel lefelé hagyjuk állni őket 5 percig, majd hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten.
  5. Ebből a mennyiségből kb. 5 db 2 dl-es üveg lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 3 p

Nagyszerű gasztorajándék, én tavaly karácsonyra készítettem. Az tény, hogy nagyon pepecselős a narancsot megtisztítani, de azt kell mondjam, megérte, nagy sikere volt. Nagyon finom, és remek lett az állaga is! Annyira jó lett, hogy muszáj lesz nekigyürkőznöm ismét. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...