Narancslekvár 4.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Juci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1140
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
4556
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 292.8 g
-
Cukor 284 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 316.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 423 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 471 micro
Összesen
1140
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 971.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1171.4 g
-
Cukor 1135 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1266.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 777 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 438 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 161 micro
-
β-karotin 1037 micro
-
β-crypt 1694 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1883 micro
Összesen
4556
kcal
- 0% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
152
kcal
Elkészítés
- Nagyon alaposan megmossuk a narancsokat. 3 dl-es befőttes üvegeket tisztára mosunk, ehhez a mennyiséghez 7-8-at.
- Egy 2-3 literes lábas súlyát le kell mérni.
- Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a narancs héját (csak a sárga részt), és beletesszük a lábosba.
- Megpucoljuk a narancsot a maradék héjától, a fehér részt teljesen le kell szedni, mert keserű lesz.
- Félbeszedve, turmixgépbe tesszük, és leturmixoljuk a narancs husát. Ha mag van benne, ki kell szedni. Több részletben tudunk csak turmixolni. Ezt is beletesszük a lábosba. Megmérjük újra, és levonjuk a súlyból a lábos súlyát.
- Amekkora netto súly lesz, annyi cukrot teszünk bele.
- Lassú tűzön, edényalátéten addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd.
- Elzárjuk, késhegynyi szalicilt teszünk bele a biztonság kedvéért, mert ugye a cukor tartósít, de az ördög nem alszik.
- Forrón beletesszük a befőttes üvegekbe, lezárjuk, és fejre állítva tálcára tesszük.
- Fél óra múlva visszaforgatjuk, és a helyére tehetjük, nem kell dunsztolni.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 52769
- Feltöltés dátuma: 2011. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Juci
14 recept
A férjem kedvence a narancslekvár, de 1 üveg 4-500 Ft-ba kerül. Pár évvel ezelőtt úgy gondoltam, megpróbálom megcsinálni otthon, sikerült. Mindig télen csinálom november környékén, és a karácsonyi bejglitöltelékbe, a mákosba és a diósba is ezt teszem ízesíteni. Finom lesz tőle. Most novemberben 10 kiló akciós narancsot vettem. 35 üveg lekvárom lett a család legnagyobb örömére. Azért már várom az eperidényt.