r
Nosalty Logó

Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Összesen 1047 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Összesen 6289 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Összesen 180 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1857.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    518 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1047 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    369.9 g

Zsír

  • Összesen
    510.3 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    2156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11143.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    2804 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    519 mg
  • Foszfor
    4295 mg
  • Nátrium
    3110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1721 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2731 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2465 micro
Összesen 6289 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A hústmossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése.
  2. A mártást összekeverjük a hozzávalókból.
  3. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult)pórét.
  4. A húsdarabokat megkenjük az olvasztott vajjal, belemártogatjuk a szószba, és szorosan egymás mellé rendezgetjük a tepsiben.
  5. Letakarjuk fóliával, forró sütőbe sütjük kb. 50 percig.
  6. Levesszük a fóliát, megszórjuk sajttal, ésígy sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
  7. Ha túl sok levet engedne, nagyobb hőfokon sütjük pár percig, mielőtt a sajtot rátesszük. Így sűrű, ízletes szaft képződik alatta.
  8. Tálalhatjuk barna rizzsel, krumplipürével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 371
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27145
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Bármilyen savanyúsággal is jól harmonizál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A családom fele sült húst, a másik fele valami szószosabbat kívánt. Így született ez a finomság, mindkét tábor megelégedésére. Azóta visszatérő fogás nálunk. Azonnali tálalásnál kicsit hígabb a szaftja, ami később, ahogy hűl, sűrűsödik, ezért sokféle köret jól illik hozzá.

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek