Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell

Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
Fűszeres mártásban sült csirkecomb, -mell
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom fele sült húst, a másik fele valami szószosabbat kívánt. Így született ez a finomság, mindkét tábor megelégedésére. Azóta visszatérő fogás nálunk.
Azonnali tálalásnál kicsit hígabb a szaftja, ami később, ahogy hűl, sűrűsödik, ezért sokféle köret jól illik hozzá.

hozzávalók / 6 adag

A csirkecombhoz

A mártáshoz

ajánlat

Bármilyen savanyúsággal is jól harmonizál.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst mossuk, leszárítjuk, vagy lebőrözzük - ez ízlés kérdése.
  2. A mártást összekeverjük a hozzávalókból.
  3. Egy tepsi aljára egyenletesen elszórjuk a vékony karikára szelt (gyalult) pórét.
  4. A húsdarabokat megkenjük az olvasztott vajjal, belemártogatjuk a szószba, és szorosan egymás mellé rendezgetjük a tepsiben.
  5. Letakarjuk fóliával, forró sütőbe sütjük kb. 50 percig.
  6. Levesszük a fóliát, megszórjuk sajttal, és így sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
  7. Ha túl sok levet engedne, nagyobb hőfokon sütjük pár percig, mielőtt a sajtot rátesszük. Így sűrű, ízletes szaft képződik alatta.
  8. Tálalhatjuk barna rizzsel, krumplipürével.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 24 819
elküldve: 5
receptkönyvben: 623
elkészítve: 20/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mustáros-fűszeres szószban sült csirkecomb, tepsiben sült csirke fűszeres mártással

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bastya1
András / bastya1 Fri, 2011-12-23 09:10

Érdeklődnék a recepttel kapcsolatban, a recept ír csirkemellet az hova kell rakni, azt nem találtam meg??

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-12-23 11:21

Kedves Bastya 1!
A recept csirkecomb és mellről szól. Saját ízlésednek megfelelően vagy ebből, vagy abból készítheted, akár vegyesen is. Ha csak félbe vágod a melleket, akkor együtt, azonos idő alatt puhul a combokkal. Ha nem szeretnéd vegyesen, akármelyikből készítheted. Tehát nem külön van funkciója a melleknek, az az étel maga!
Üdv.: Éva

oreganyo
oreganyo Fri, 2011-09-16 06:01

Kedves Évi!
Megcsináltam, eteti magát. Ezt jól kitaláltad, dicsérem az eszedet és az izlésedet.
Üdvözlettel: Öreganyó

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-09-16 09:13

Kedves Öreganyó!
Nagyon köszönöm az elismerő szavakat, örülök, hogy másoknak is ízlik.
Üdv.: Éva

Kat
Kat Sun, 2011-04-10 11:35

Kedves Évi!

Köszönet a receptért, ezzel fogom várni a vendégeimet két hét múlva! :) További szép napot, és kellemes hetet kívánok Neked! Üdv.: Kata

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 10:31

Kedves Kata!
Nagyon szívesen, bízom benne, hogy remekelni fogsz! :-)
Neked is minden jót! Éva

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-04-04 10:12

Isteni volt a pipi, köszi a remek receptet, hamarosan ismételni kell!
Majd' elfelejtettem, a fotód gyönyörű és a tálalás étvágygerjesztő!
Puszi, Edit

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-04-04 10:24

Drága Editkém!
Nagyon szívesen, nagyon köszönöm a dicséretet és nagyon-nagyon örülök a sikernek...hát még az ismétlésnek! :-DDD
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-04-03 11:00

Kedves Éva!
Csak most fedeztem fel ezt a jó kis receptedet. Nagyon megtetszett, ezért ma meg ez lesz az ebéd. (a tegnapi cigánypecsenye után) Már a sütőben van, az illata isteni.
Köszi a remek ötletet.
Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 21:36

Kedves Geleva!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat, én is vegyesen fogom elkészíteni, combok és mellek, hmmm...:-))))
Már tudom, hogy gondolod a melleket, úgyhogy mehet a menet.:-))
Hát az ilyen csodák megérdemlik a dicséretet:-)) Abból sosem elég:-)))
Hát, igen,:-)) itt valahogy közétkeztetés folyik, muszáj, mert ez a jelenlegi szükségletük:-)))
Természetesen sok tejtermékkel, zöldséggel és gyümölccsel, megdobva, + torna:-))))
Szép hétvégét Neked és a családnak!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-25 12:08

Kedves Geleva!
Nagyon jó recept, ügyes vagy, és köszi:-))
A mellen egész filézett csirkemellet értesz?
Elmentettem, de ezt válaszold meg légyszi, mert addig nem fogok hozzá.D
Nekem a mennyiség és minden hozzávaló tetszik, elkészítem,elmentve:-)))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-03-25 12:58

Kedves Druszám-Anyóca! :)
Jajj, csak kapkodom a fejem...ennyi pozitív dolgot olvasni egyszerre :)))...már biztos szép napom lesz!
Köszönöm a dicséreteket, látom nagyon hasonló az izlésünk "közétkeztetés" terén.:)
Ez tök jó, mert így egymás receptjeivel tudunk újítani az éhes családnak.:)
Igen, a melleket én egész mellből szoktam. A csont mentén hosszában kettévágom, így a 3 db egészből lesz 6 fél csirkemellem. Ha már a comb is csontos, ezt is csonttal együtt szoktam, így hasonló nagyságú darabokat kapok és közel azonos a sütési idő is.
Persze lehet csirkemell filéből is, ami csont és bőr nélkül van, akkor 6 db ilyen fél mellecskéket ajánlok. Lehet csak combot, vagy csak mellet is készíteni, de nálunk a lányok a mellet, a fiúk a combot szeretik, ezért így két legyet egy csapásra megoldom.:)))
Nektek is szép napot, nekem már biztosan az lesz! :)))
G. Éva

arpi721102
arpi72 / arpi721102 Mon, 2011-03-21 00:19

Elkészitettem,igaz én a szósz elött liszte forgadtam a hust de így is nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-03-21 10:04

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett.
Én nem szoktam lisztbe forgatni, de biztos nem tudja elrontani. :)
Üdv.:G.Éva

NoSalty
Nosalty / NoSalty Fri, 2011-03-18 08:41

Kedves Geleva!
Tiéd lett 2011. március 17. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Geleva
Geleva / Geleva Fri, 2011-03-18 09:09

Köszönöm szépen az egész "csapatnak"!
Nagyon örülök, hogy ilyen érdeklődés volt a receptem iránt, ennyien megnézték, különösen, ha tetszett is.
Szép napot!
G. Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-17 16:46

Köszönöm az ÖTLETET azt hiszem meg van vasárnapi ebéd. Szenzációsan egyszrű

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-03-17 18:06

Nagyon szívesen!
Nagyon egyszerű és nagyszerű...:)
Jó étvágyat!
Üdv.:G. Éva

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-03-17 18:04

Nagyon örülök, hogy tetszik. Nagyon egyszerűen elkészíthető és finom is nagyon.
Üdv.: G. Éva

1035
csirkecomb 6 db
csirkemell filé 3 db
póréhagyma 1 db
vaj 10 dkg
sajt 30 dkg
tejföl 6 dl
fokhagyma 5 gerezd
mustár 3 ek
ételízesítő 1 ek
bors 1 kk
majoranna 1 kk
szerecsendió 1 csipet
petrezselyem 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl