Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lyoni szelet

Lyoni szelet
Lyoni szelet
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, hogy az ételnek van-e köze Lyonhoz. Nagyon régen egy reklámújságban találtam rá erre a finomságra, és a család egyik kedvence lett nagyon rövid idő alatt. Eredetileg sertéskarajból kell elkészíteni, de mi inkább szárnyas pártiak vagyunk. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat - miután megszabadítottuk a bőrtől és a csontoktól- amennyire lehet  kinyitjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük, hogy átvegye a fűszereket.
  2. Közben megtisztítjuk a hagymákat, vastagabb karikára vágjuk, majd gyűrűire szedjük.
  3. A húst lisztbe forgatjuk, majd olajon mindkét oldalát átpirítjuk (nem kell bő olajban, mert később a pecsenyeléhez ezt használjuk fel).
  4. A kissé megsütött hússzeleteket egy tűzálló edénybe tesszük.
  5. A visszamaradt olajra még lisztet szórunk, amit megpirítunk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a tejszínnél kissé sűrűbb pecsenyelevet kapjunk. Ízesítjük, majd a húsra öntjük, és kis lángon kb. 15-20 percig még együtt főzzük. (Fontos, hogy kislángon tegyük mindezt, s néha azért pislogjunk rá!)
  6. Közben a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük.
  7. Az elkészített husit sült burgonyával tálaljuk, a paradicsomos szeletet megszórjuk a sült hagymakarikával és petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 11 418
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirkecombfilé hagymakarikával, hagymás-paradicsomszaftos csirkecomb, csirke lyoni módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

era972
"Inom" / era972 Sat, 2012-12-01 22:52

:) Köszi,remélem,hogy akkor is tetszeni fog,ha már kipróbáltad! Minden esetre nekem,mint -ezen az oldalon-kezdő szakácsnak nagy löket a folytatáshoz a hozzászólásod!
Era

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-12-01 23:05

Kedves Era!

Igazán kedves Tőled, - de ez a recept nagyon guszta, finom, érdemes elkészíteni, és biztos, hogy mivel ami benne van szeretjük külön is, együtt is finom lesz! :-O
További jó főzést és sütést kívánok .:-O
Kellemes Adventi első hétvégét!
Éva-Anyóca

587
csirkecomb 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 dl
sűrített paradicsom 10 dkg
vöröshagyma 5 közepes fej
petrezselyem 0 ízlés szerint