r
Nosalty Logó

Lyoni szelet

"Inom"
Lyoni szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

587
Kalória
23.3g
Fehérje
13.6g
Szénhidrát
49.3g
Zsír
161.2g
Víz
120.9g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 587 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    139.6 g

Zsír

  • Összesen
    295.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2799.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    966.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    905 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 3527 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1278 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 157 kcal

Elkészítés

  1. A combokat - miután megszabadítottuk a bőrtől és a csontoktól-amennyire lehet kinyitjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük, hogy átvegye a fűszereket.
  2. Közben megtisztítjuk a hagymákat, vastagabb karikára vágjuk, majd gyűrűire szedjük.
  3. A húst lisztbe forgatjuk, majd olajon mindkét oldalát átpirítjuk (nem kell bő olajban, mert később a pecsenyeléhez ezt használjuk fel).
  4. A kissé megsütött hússzeleteket egy tűzálló edénybe tesszük.
  5. A visszamaradt olajra még lisztet szórunk, amit megpirítunk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a tejszínnél kissé sűrűbb pecsenyelevet kapjunk. Ízesítjük, majd a húsra öntjük, és kis lángon kb. 15-20 percig még együtt főzzük. (Fontos, hogy kislángon tegyük mindezt, s néha azért pislogjunk rá!)
  6. Közben a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük.
  7. Az elkészített husit sült burgonyával tálaljuk, a paradicsomos szeletet megszórjuk a sült hagymakarikával és petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Nem tudom, hogy az ételnek van-e köze Lyonhoz. Nagyon régen egy reklámújságban találtam rá erre a finomságra, és a család egyik kedvence lett nagyon rövid idő alatt. Eredetileg sertéskarajból kell elkészíteni, de mi inkább szárnyas pártiak vagyunk. 

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek