r
Nosalty Logó

Pikáns csirke egészben sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Pikáns csirke egészben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 525 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1933.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 2102 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét alaposan megmossuk és besózzuk. A pocakjába tömjük bele az egyik tisztított felezett vagy negyedelt hagymát (ahogyan befér). Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy hőállótálat olívaolajjal kikenünk és ebbe fektetjük a csirkét, itt pihentessük, ameddig elkészítjük a pácot.
  3. Egy mixer gépbe dobáljuk bele először a másik tisztított hagymát nyolcadolva és a fokhagyma gerezdeket negyedelve, majd pár másodperc alatt aprítsuk össze. Ekkor jöhet a kisebb darabokba vágott chili (aki kevésbé szereti az erőset, szedje ki a magokat belőle), az olívaolaj és a fűszerek. Ezekkel mixeljük tovább a pácot krémszerű állagúra.
  4. A csirkét sütőecset segítségével vonjuk be a páccal. Két meghajlított fogpiszkálót szúrjunk a mellére, hogy az alufóliát, amivel letakarjuk, eltartsa tőle és ne ragadjon hozzá.
  5. Így letakarva mehet a csirke a sütőbe másfél órára sülni. Közben 20-30 percenként kenjük át páccal. Az alufóliát csak az utolsó 10 percre vegyük le, amikor a bőrét megpirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x4
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 494
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 27410
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Ajánló

Más fűszerezésű pácot is összeállíthatunk a csirkéhez: provanszit, magyarosat, nekünk ez a pikáns, kissé csípős változat ízlik a legjobban. Ha gyerekek is esznek belőle, akkor csak le kell húzni a bőrét és az alatta lévő omlós husit tálalni nekik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak a sütödékben lehet finom grillcsirkét kapni. Otthon is készíthetünk tökéleteset. Van aki sörösdobozra ülteti a csirkét, úgy süti. Nekem ez a megoldás kevésbé szimpatikus, hiszen, ha simán, fektetve készítjük, akkor is nagyszerűen megsül. A fő, hogy finom pácot keverjünk hozzá, amivel folyamatosan kenegetjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...