r
Nosalty Logó

Fűszeres brassói aprópecsenye

Pancsika
Fűszeres brassói aprópecsenye
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús

Krumpli

756
Kalória
49g
Fehérje
32.2g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
339.6g
Víz
158g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Krumpli

Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Krumpli

Összesen 4531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Krumpli

Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5464.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3438 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    401 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 4531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban kicsit lepirítjuk. Közben a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, petrezselymet is előkészítjük (megmossuk, és egyenként apróra vágjuk).
  2. A szalonnás zsírra rádobjuk először a vöröshagyma-kockákat, picit megdinszteljük, majd a fokhagymát is. Ha üvegesre párolódtak, akkor hozzáadjuk a paprika-, paradicsomkockákat, és lassú tűzön megfonnyasztjuk. Közben előkészítjük a húst (megmossuk, és kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk), utána hozzáadjuk az előbbihez. Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott petrezselyem nagy részét (díszítéshez néhány levelet félrerakunk), és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk a húst. Míg puhára fő (kb. 1 óra) többször keverünk rajta, esetleg szükség szerint kevés vizet öntünk rá.
  3. Közben elkészítjük a burgonyát (megmossuk, igény szerint hámozzuk, és ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst). Serpenyőben olajat hevítünk, és a forró olajban (legmagasabb fokon) pár perc alatt aranybarnára pirítjuk minden oldalát. Utána szűrőkanállal egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
  4. Ha teljesen puhára párolódott a hús, akkor lehúzzuk a lábast a tűzről, és a burgonyakockákat óvatosan beleforgatjuk (ügyeljünk, hogy ne törjük össze a krumplit). Utána visszatesszük még a tűzre, és pár percig együtt pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 70 p

Imádjuk télen, nyáron... Nyáridőben újburgonyából készítem, amitől + a fűszerektől isteni finom. Remek egytálétel, és olyan mint a töltött káposzta, minél többször melegítjük, annál ízletesebb. :) Szóval, érdemes nagy adagot készíteni belőle.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek