r
Nosalty Logó

Fűszeres brassói aprópecsenye

Pancsika
Fűszeres brassói aprópecsenye
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Hús

Krumpli

756
Kalória
49g
Fehérje
32.2g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
339.6g
Víz
158g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Krumpli

Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Krumpli

Összesen 4531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Hús

Krumpli

Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    339.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 756 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294 g

Zsír

  • Összesen
    283.6 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5464.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    572 mg
  • Foszfor
    3438 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    2037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    401 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    3076 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3275 micro
Összesen 4531 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban kicsit lepirítjuk. Közben a hagymát, fokhagymát, paprikákat, paradicsomot, petrezselymet is előkészítjük (megmossuk, és egyenként apróra vágjuk).
  2. A szalonnás zsírra rádobjuk először a vöröshagyma-kockákat, picit megdinszteljük, majd a fokhagymát is. Ha üvegesre párolódtak, akkor hozzáadjuk a paprika-, paradicsomkockákat, és lassú tűzön megfonnyasztjuk. Közben előkészítjük a húst (megmossuk, és kb. 1,5x1,5 cm-es kockákra vágjuk), utána hozzáadjuk az előbbihez. Sózzuk, fűszerezzük, beletesszük az apróra vágott petrezselyem nagy részét (díszítéshez néhány levelet félrerakunk), és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk a húst. Míg puhára fő (kb. 1 óra) többször keverünk rajta, esetleg szükség szerint kevés vizet öntünk rá.
  3. Közben elkészítjük a burgonyát (megmossuk, igény szerint hámozzuk, és ugyanakkora kockákra vágjuk, mint a húst). Serpenyőben olajat hevítünk, és a forró olajban (legmagasabb fokon) pár perc alatt aranybarnára pirítjuk minden oldalát. Utána szűrőkanállal egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
  4. Ha teljesen puhára párolódott a hús, akkor lehúzzuk a lábast a tűzről, és a burgonyakockákat óvatosan beleforgatjuk (ügyeljünk, hogy ne törjük össze a krumplit). Utána visszatesszük még a tűzre, és pár percig együtt pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 70 p

Imádjuk télen, nyáron... Nyáridőben újburgonyából készítem, amitől + a fűszerektől isteni finom. Remek egytálétel, és olyan mint a töltött káposzta, minél többször melegítjük, annál ízletesebb. :) Szóval, érdemes nagy adagot készíteni belőle.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...