Nosalty Logó

Brassói ahogy witch készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Brassói ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 728 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 2910 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 107 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3265.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 728 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.7 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13063.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    8745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 2910 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A sütőt begyújtjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, falatnyi kockára vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal meg a sóval, és egy akkora sütőlemezre rakjuk, hogy csak egy réteg legyen.
  2. Berakjuk a forró sütőbe, kétszer-háromszor átkeverjük sütés közben, hogy minden oldalról egyformán piruljon. Amikor kész, papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges olajat.
  3. Egy nagy lábasban a felhevített olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az 1 cm-es kockára vágott húst, nagy lángon lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a finomra vágott fokhagymát, jól elkeverjük. Kb. 0,5 dl vizet öntünk rá, egyet rottyantunk rajta és kész is.
  4. A krumplival összeforgatva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16779
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az anyukám készítette vöröshagymával a brassóit, szerintem azért, hogy jó kis szaftja legyen. Ő még rakott bele delikátot, de nem szűzpecsenyét használt. Én viszont ezt részesítem előnyben, mert pillanatok alatt készen van. A burgonyát jobban szeretem sütőben sütni, mert szerintem nincs akkora kupi vele, meg ugye az olajszag.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

finom lehet, csak az a baj, hogy ez nem brassói, az ugyanis úgy készül, hogy a hús és a krumpli együtt sül

witch

Igen, nagyon finom, legalabbis mi szeretjuk. Tudom, hogy ez nem az eredeti, de nekem az Anyukam igy keszitette szoval nekem ez az. :)

Marti48

En is ugy tudom, hogy külön-külön, es csak talalaskor keverik össze. Klassz ötlet a tepsiben sütött krumpedli!!!:) Üdv! Marti

witch

Szerintem ez megint az ahany haz, annyi szokas kategoriaba esik. Vegulis en azert nem sutom egyutt a hussal, mert a krumpli magaba szivja az osszes szaftot es mi nem esszuk meg egyszerre ezt az adagot. A sutoben sult krumpli nekem sokkal egyszerubbnek tunik, mert bedobom a sutobe es kesz, nem kell ott allni mellette. udv:witch

Marti48

Hat persze, szerintem is. A krumplit ma mar ki is probaltam, igaz, elöföztem, mert csak felbevagtam öket (sült hushoz keszült), es irto jo lett, szepen süldögelt magaban problemamentesen. Az itteni hazunkban csak "babakonyham" van, imadom, es döbbenetes, hogy ket plattnin es egy mini sütöben mi mindent meg lehet fözni-sütni! Ilyenkor jövök ra, hogy mennyire el vagyunk kenyeztetve tulajdonkeppen... Joidöben kivonulok a terasz egyik sarkaba, es ott alkotok nagy lelkesen... Az utobb feltett etkeim mind igy keszültek. :) Jövöre lesz "rendes" konyham, de jo idöben tovabbra is "babakonyhazni" fogok a szabadban. Na es van a grillsütö, es a bogracs is - idill a köbön! Üdv.; Marti

witch

Orulok, hogy izlik a krumpli! Igen-igen, en is emlekszem a "kezdo" konyhamra, joforman meg szekreny sem volt benne. Megis az etelek csudajok voltak akkor is, mert nem az eszkozokon mulik az etel minosege, hanem a hozzaallasunkon. Minel tobb szeretettel keszitjuk, annal finomabb es ezt mindenki eszre veszi, meg akkor is ha nem sikerul tokeletesre. A grill meg a bogracs, hat igen az semmihez nem hasonlithato csodakat "termel". udv:witch

Marti48

Naaaagyon izlett!!! Mindig örülök a jelentkezeseidnek, mert ugy latom "egy huron pendülünk", stimmel a hullamhossz! Üdvözlet!:) Marti

witch

Juhej, eljen az egy huron pendules! udv:witch

Marti48

Eljen bizony!!!:) Marti

terranova56

Szia witch! Jó a recept, én hiányolok bel?le egy kevés majorannát és egy kis pirospaprikát, de szerintem is, ha külön készül a krumpli, jobb. üdv: Ticcsi

witch

Szia! Hmmm, a majoranna jol hangzik, viszont nekem paprikaval mar nagyon "porkoltos" lenne, legalabbis latvanyra. Teljesen be lennek csapva, hogy jon a porkolt, erre tele van fokhagymaval. Ha elfogyna egy evesre, akkor en is osszesutnem a krumplival, de nalunk megmarad masnapra es ugy mar tul folytos, mert magaba szivja az osszes szaftot. udv:witch

terranova56

Szia! Most többet is elolvastam és sokan írják, hogy nem kell bele ?rölt paprika. El is kezdtem, de a krumplit csak holnap délben üdv: Ticcsi

witch

Szia! Persze, ez izles kerdese, mert en is lattam egy-ket receptet paprikaval. Peldaul az eredetiben nincs voroshagyma sem, de nekem az anyukam igy fozte, ezert rakok bele en is. Ilyenkor nosztalgiazok. :o) Ha elkeszited, remelem izleni fog, jo etvagyat hozza! udv:witch

Bessy

Kedves witch! Én személy szerint nagyon szeretem a gyors és egyszer? ételeket! Az hogy nem az eredeti brassói,hát nem is kell hogy az legyen! Mindenki a saját szája íze szerint f?z! Nekem nagyon bejön ez a recept! Ki fogom próbálni! Üdv: Bessy

witch

Remelem izleni fog, ha elkeszited kedves Bessy!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek