r
Nosalty Logó

Füstös padlizsánkrém alaprecept

Jolimami
Füstös padlizsánkrém alaprecept
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

400
Kalória
3.8g
Fehérje
16.8g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
238.2g
Víz
28g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Összesen 400 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Összesen 3191 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Összesen 123 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 400 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6797.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    5604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    1905.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 3191 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. Parázson sötétbarnára megsütjük a padlizsánokat, a parázsról leszedve nagy tál hideg vízbeszedjük.
  2. 10 percig békén hagyjuk, ennyi idő elég ahhoz, hogy a héja könnyen lehúzható legyen.
  3. Meghámozzuk, a húsról leszedegetjük-leöblítjük a héjdarabkákat, rögtön meglocsoljuk citromlével (ezzel a módszerrel szép fehér marad, és nem barnul meg a padlizsán).
  4. Amikor mindegyik készen van, a citromlevet leöntjük róla, sózzuk-borsozzuk, villával vagy botmixerrel pürésítjük.
  5. Pár percnyi állás után (ez azért kell, hogy a só maradéktalanul feloldódjon) belekeverjük az olajat.
  6. Télire ebben a formában azonnal eltehetjük: tökéletesen bírja a fagyasztást, vagy kisebb üvegekben, a tetejére olajat csorgatva, kidunsztoljuk, felbontás után a kívánt módon ízesítjük.
  7. Amit nem akarunk hosszabb ideig eltartani, azt másnapig hűtőben tároljuk, megkóstoljuk, és ízlés szerint utánafűszerezünk: fokhagymával, mustárral, sült paprikával, dúsíthatjuk néhány összedarabolt keménytojással.
  8. Pirítóssal tálaljuk, de nem kéredzkedik le friss puha fehér/barna/magos kenyérről sem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p

Ünnepnapnak számít, ha szabadtűzön készítünk valamilyen ételt, akár szűk családi körben, akár baráti társasággal. A műsor záróakkordja szokott lenni a padlizsánsütögetés, így minden szelet padlizsánkrémes pirítósnál visszajön a kerti buli hangulata.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek